Româncă din Italia cu o afacere de succes: „Cu multă perseverență am reușit să-mi ating obiectivul”

O tânără și frumoasă româncă, rezidentă la Milano, și-a deschis propria afacere și poate fi un model pentru multe conaționale.

Carmen Voroneanu este fondatoare ServiAmo, o întreprindere care pune la dispoziție non-stop servicii cum ar fi cele de curățenie și călcat haine la domiciliu, baby-sitting, pet-sitting, antrenor personal pentru cei care nu se pot deplasa la sala de sport din diferite motive, precum și intervenții ale unor meseriași: lăcătuș, electrician, instalator, croitor etc. „Scopul ServiAMO este de a-și ajuta clienții cu servicii pentru casă și familie”, se specifică pe platforma cu același nume.

Carmen Voroneanu. Sursa foto: Tgcom24

Carmen Voroneanu a sosit în Italia la vârsta de 14 ani. A locuit o perioadă la Roma, apoi s-a mutat definitiv la Milano. Încă de mică a dezvoltat un spirit antreprenorial: „Făceam haine pentru păpuși din material de perdele și apoi le vindeam”, a spus ea într-un interviu pentru Tgcom24.

Începutul nu a fost deloc ușor pentru tânăra antreprenoare româncă

„Recunosc că a fi femeie, antreprenoare și străină pe deasupra, nu a fost ușor din anumite puncte de vedere, mai ales având în vedere că în multe cazuri managerii companiilor sunt întotdeauna de sex masculin. Totuși, pot spune că, cu multă hotărâre, perseverență și pasiune am reușit mereu să-mi ating obiectivele pe care mi le-am propus.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

ServiAmo, o platformă poate unică în domeniu

„ServiAmo este o realitate cu adevărat unică, creată pentru a ajuta oamenii care au nevoi și cerințe speciale, fără să știe la cine să apeleze. Urmând această idee Serviamo.com s-a născut la Milano, ca un serviciu de administrare a locuinței 24 de ore din 24. Oferim de la servicii de curățenie casnică, obișnuită sau complexă, la mici intervenții de întreținere electrică sau sanitară, sau chiar baby-sitter și pet-sitter, pe scurt, tot ceea ce avem nevoie în casă.”

Ca planuri de viitor Carmen Voroneanu, căsătorită și mamă a unui copilaș, dorește să-și extindă afacerea și în alte orașe italiene

„Planurile mele pentru viitorul apropiat țin de familie, având în vedere că sunt o proaspătă mămică, îmi doresc foarte mult să petrec timp alături de copilul meu și să-l văd cum crește. În același timp, în ceea ce privește ServiAmo, obiectivul este să ne extindem afacerile în marile orașe italiene și chiar să traversăm granițele, încercând să fim prezenți și în Europa.”

Un sfat pentru femeile care ar dori să devină antreprenoare, dar nu găsesc curajul necesar

„Sfătuiesc femeile care vor să-și înființeze propria afacere să nu se teamă, să nu renunțe niciodată, nici când totul pare imposibil, să fie constante în îndeplinirea obiectivului propus, să gândească pozitiv pentru că astfel, într-o zi, ceea ce și-au propus se va îndeplini.”

Distribuie acest articol