O româncă din Italia i-a împrumutat bani iubitului ei și când i-a cerut înapoi a ajuns să fie judecată pentru extorsiune

O femeie de origine română rezidentă în provincia italiană Cuneo din Piemonte a fost achitată de acuzația de tentativă de extorcare la adresa fostului iubit, după ce s-a certat cu acesta în fața locului de muncă a bărbatului.

Fostul partener susținea că femeia organizase o „expediție punitivă” împotriva lui, dar judecătorul nu a considerat suficiente probele pentru a susține acuzațiile.

- Continuarea după publicitate -

Cele două incidente s-au petrecut în urmă cu trei ani, relatează publicația Cuneo Dice.

Femeia, cu inițialele numelui I.A., a cerut cu insistență fostului partener să îi returneze o sumă de bani pe care pretindea că i-a împrumutat-o înainte de sfârșitul relației lor, dar bărbatul nega că avea vreo datorie față de ea.

Mai mult, fostul iubit a blocat-o pe telefon și pe rețelele de socializare, în așa fel încât românca să nu-l mai poată contacta sub nicio formă, a declarat ea în tribunal.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eu plăteam totul, deoarece chiria și facturile erau pe numele meu. El contribuia la cheltuielile mici, pentru că spunea că avea un salariu mic.

Pentru mine a fost bine așa, era perioada pandemiei și el avea puține oportunități de lucru”, a spus I.A. la proces.

„În luna mai i-am împrumutat 1500 de euro, dintre care 700 pentru a-și repara mașina și restul pentru o călătorie în România”, a mai adăugat ea.

După ce s-a terminat relația lor însă, el s-a făcut nevăzut și nici vorbă să-i mai înapoieze femeii banii pe care susține că nu i-a împrumutat de la ea.

„M-a blocat pe telefon și pe rețelele sociale, nu am mai reușit să îl găsesc”, a relatat ea, justificând astfel decizia sa de a-l căuta la locul de muncă pentru a-i cere banii.

- Continuarea după publicitate -

Inițial i-a făcut o vizită acolo, în cartierul Madonna dell’Olmo din Cuneo, însoțită de doi prieteni, un bărbat și o femeie.

„Am așteptat să iasă cu fratele lui din parcare pentru a vorbi cu el, dar nici măcar nu s-a oprit”, a precizat I.A

După șapte zile, ea l-a vizitat din nou la locul de muncă, de această dată însoțită de un prieten și un alt bărbat, iar discuțiile între cei prezenți au devenit mai aprinse.

O persoană care lucrează cu fostul concubin al femeii a fost cea care a sunat atunci la 112 și a cerut intervenția forțelor de ordine.

Martora a declarat că i-a văzut pe cei doi bărbați care o însoțeau pe I.A. încercând să deschidă ușa mașinii fostului concubin, în care se refugiase împreună cu fratele său.

- Continuarea după publicitate -

„Nu s-au apropiat de el, au ridicat doar tonul pentru că ne certam”, a dezmințit I.A. în fața judecătorului, lucru confirmat și de cei doi bărbați care o însoțeau.

Procurorul Francesca Lombardi de la Parchetul din Cuneo a considerat că cea de-a doua vizită are toate elementele pentru a fi considerată o tentativă de extorsiune din partea româncei asupra fostului concubin și a cerut instanței să o condamne pe aceasta la un an și zece zile de închisoare.

Avocatul Paolo Dotta, pe de altă parte, care a apărat-o pe I.A. în tribunal, a demonstrat că „nici măcar martorii procurorului nu susțin ipoteza acuzațiilor” aduse asupra româncei.

Judecătorul Marco Toscona a decis în cele din urmă să o achite pe I.A. de orice acuzație din lipsă de dovezi.