O româncă din Italia i-a împrumutat bani iubitului ei și când i-a cerut înapoi a ajuns să fie judecată pentru extorsiune

O femeie de origine română rezidentă în provincia italiană Cuneo din Piemonte a fost achitată de acuzația de tentativă de extorcare la adresa fostului iubit, după ce s-a certat cu acesta în fața locului de muncă a bărbatului.

Fostul partener susținea că femeia organizase o „expediție punitivă” împotriva lui, dar judecătorul nu a considerat suficiente probele pentru a susține acuzațiile.

Cele două incidente s-au petrecut în urmă cu trei ani, relatează publicația Cuneo Dice.

Femeia, cu inițialele numelui I.A., a cerut cu insistență fostului partener să îi returneze o sumă de bani pe care pretindea că i-a împrumutat-o înainte de sfârșitul relației lor, dar bărbatul nega că avea vreo datorie față de ea.

Mai mult, fostul iubit a blocat-o pe telefon și pe rețelele de socializare, în așa fel încât românca să nu-l mai poată contacta sub nicio formă, a declarat ea în tribunal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eu plăteam totul, deoarece chiria și facturile erau pe numele meu. El contribuia la cheltuielile mici, pentru că spunea că avea un salariu mic.

Pentru mine a fost bine așa, era perioada pandemiei și el avea puține oportunități de lucru”, a spus I.A. la proces.

„În luna mai i-am împrumutat 1500 de euro, dintre care 700 pentru a-și repara mașina și restul pentru o călătorie în România”, a mai adăugat ea.

După ce s-a terminat relația lor însă, el s-a făcut nevăzut și nici vorbă să-i mai înapoieze femeii banii pe care susține că nu i-a împrumutat de la ea.

„M-a blocat pe telefon și pe rețelele sociale, nu am mai reușit să îl găsesc”, a relatat ea, justificând astfel decizia sa de a-l căuta la locul de muncă pentru a-i cere banii.

Inițial i-a făcut o vizită acolo, în cartierul Madonna dell’Olmo din Cuneo, însoțită de doi prieteni, un bărbat și o femeie.

„Am așteptat să iasă cu fratele lui din parcare pentru a vorbi cu el, dar nici măcar nu s-a oprit”, a precizat I.A

După șapte zile, ea l-a vizitat din nou la locul de muncă, de această dată însoțită de un prieten și un alt bărbat, iar discuțiile între cei prezenți au devenit mai aprinse.

O persoană care lucrează cu fostul concubin al femeii a fost cea care a sunat atunci la 112 și a cerut intervenția forțelor de ordine.

Martora a declarat că i-a văzut pe cei doi bărbați care o însoțeau pe I.A. încercând să deschidă ușa mașinii fostului concubin, în care se refugiase împreună cu fratele său.

„Nu s-au apropiat de el, au ridicat doar tonul pentru că ne certam”, a dezmințit I.A. în fața judecătorului, lucru confirmat și de cei doi bărbați care o însoțeau.

Procurorul Francesca Lombardi de la Parchetul din Cuneo a considerat că cea de-a doua vizită are toate elementele pentru a fi considerată o tentativă de extorsiune din partea româncei asupra fostului concubin și a cerut instanței să o condamne pe aceasta la un an și zece zile de închisoare.

Avocatul Paolo Dotta, pe de altă parte, care a apărat-o pe I.A. în tribunal, a demonstrat că „nici măcar martorii procurorului nu susțin ipoteza acuzațiilor” aduse asupra româncei.

Judecătorul Marco Toscona a decis în cele din urmă să o achite pe I.A. de orice acuzație din lipsă de dovezi.