O româncă din Italia îi încântă pe trecători cu sculpturile sale din nisip. „Îmi pare bine că pot oferi un moment de bucurie”

Explozia de culori pictate pe asfaltul unui trotuar și melodiile care se pot asculta în timp ce faci o plimbare prin centrul orașului Napoli sunt doar câteva dintre formele de artă ale artiștilor stradali care încântă trecătorii cu talentul lor.

În via Toledo, de exemplu, creativitatea nu are limite. Ceea ce captează atenția napolitanilor și a numeroșilor turiști care populează această stradă este o artistă stradală care realizează sculpturi în nisip.

Se numește Angela, este de origine română și este artistă stradală de 15 ani. „Napoli a devenit orașul meu, aici mă simt ca acasă”, a spus ea conform publicației Il Mattino.

„Am început cu mimica și alte forme de expresie artistică, dar în ultimii opt ani m-am dedicat exclusiv sculpturilor în nisip – a mărturisit Angela – mă inspir de obicei de la cei doi câini ai mei, Fortuna și Baby.” De fapt, ei sunt protagoniștii creațiilor sale.

Trecătorii, parcă vrăjiți de talentul ei, stau nemișcați și o observă pe artistă în timp ce modelează nisipul: „Îmi pare bine să pot oferi un moment de bucurie oricui se oprește să îmi admire creațiile”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De obicei se poziționează în via Toledo, chiar dacă – după cum a mai spus ea – se întâmplă să lucreze și în cartierul Vomero, pe via Scarlatti.

„Cred că sunt o persoană norocoasă, această activitate îmi permite să cunosc mulți oameni”, a mai adăugat artista stradală originară din România.