Româncă din Italia, înșelată cu peste 15.000 de euro de o femeie din România

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au anunțat trimiterea în judecată a unei femei din localitatea Drăgăşani, județul Vâlcea, sub acuzația de trafic de influență și șantaj.

Inculpata a fost arestată preventiv și urmează să își aștepte verdictul în detenție, se arată într-un comunicat de presă emis de Serviciul Județean Anticorupție din Vâlcea.

Cazul a fost scos la lumină de o altă femeie din același județ, aflată la muncă în Italia, care a semnalat autorităților posibile ilegalități în procedura de acordare a certificatelor de încadrare în grad de handicap.

Conform informațiilor oferite de Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.), la data de 4 mai 2023, reclamanta a depus o plângere la Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea, sesizând potențiale fapte de corupție legate de atribuirea de certificate de încadrare în grad de handicap de către Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea.

Femeia a povestit că, în mai 2022, inculpata i-a solicitat suma de 1.100 de euro pentru a facilita obținerea unui certificat de handicap de gradul I, nerevizuibil, pentru fiul său, prin intermediul unui medic din instituția menționată mai sus.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile ulterioare au confirmat că suspecta nu a reușit să încadreze copilul în gradul respectiv de handicap, dar a continuat să șantajeze reclamanta.

În perioada iunie 2022 – mai 2023, aceasta a transmis mesaje de amenințare femeii, inducând-o în eroare că ar putea să îi creeze probleme judiciare.

Mai mult, a mers atât de departe încât a amenințat-o cu acte de violență asupra ei și copiilor ei.

În aceste condiții, femeia care lucrează în Italia a plătit inculpatei suma totală de 15.480 euro.

Pe durata anchetei, procurorii au beneficiat de sprijinul D.O.S – Serviciul Operațiuni Speciale Vâlcea, ceea ce a dus la o mai bună administrare a probatoriului.

Este important de menționat că, pe întreaga durată a procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de toate drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

Distribuie acest articol