O româncă din Italia, întoarsă recent din România, a fost depistată cu COVID-19. Medicii au internat-o în spital

O femeie română din Italia, rezidentă în localitatea Pettorano sul Gizio din provincia L’Aquila (Abruzzo), a fost depistată luni, 28 septembrie 2020, ca fiind pozitivă la testul COVID-19 și a fost internată în spital, informează televiziunea locală Onda TV. Conaționala noastră se întorsese în urmă cu câteva zile din România.

Potrivit sursei citate, femeia a înștiințat ASL (Agenția Sanitară Locală) despre revenirea în Italia, așa cum prevede legea, și a fost supusă astfel unui test pentru COVID-19 la scurt timp după sosire. Deși rezultatul testului a ieșit negativ, românca noastră era obligată să petreacă oricum 14 zile de autoizolare la domiciliu, conform normelor în vigoare, iar aceasta s-a supus măsurii.

Spre norocul tuturor celor care ar fi intrat în contact cu ea dacă nu ar fi stat în carantină, dar în același timp și spre ghinionul propriu, femeia română a început să prezinte în ultimele zile simptome de tuse și dificultăți respiratorii, motiv pentru care în cursul serii de ieri, 27 septembrie 2020, s-a prezentat la secția Urgențe a spitalului din Sulmona.

Personalul medical de la spital a efectuat atunci un nou test pentru COVID-19 și astăzi au primit rezultatul, acesta fiind pozitiv. Având în vedere simptomele conaționalei noastre, medicii au decis să o transfere la spitalul din L’Aquila, unde în prezent sunt internați 6 pacienți în total care sunt infectați cu coronavirus.

Din fericire, niciunul dintre pacienți nu se află în stare gravă și nu sunt internați la Terapie Intensivă, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol