Româncă din Italia își trimite mașina în țară, dar transportatorul dispare și încearcă să-i vândă autoturismul

O româncă din Italia a rămas fără mașină după ce a intenționat să o trimită în România și a încredințat-o unui așa-zis transportator și el tot de origine română. După ce și-a încasat banii pentru transportul mașinii transportatorul, care de fapt era un infractor, și-a pierdut urma, dar nu numai atât, bărbatul a încercat și să vândă mașina, conform celor relatate de Tg Vercelli.

Carabinierii din Cigliano (Piemonte) au denunțat un tânăr român cu inițialele F.I., în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Torino, care este acuzat de furt și înșelăciune.

Cum s-au petrecut faptele

Un cetățean român în vârstă de 38 de ani, rezident la Borgo d’Ale, a găsit pe Facebook un anunț în care un transportator român își făcea publicitate la activitatea de transport de mașini în țară, pe platformă, la un preț foarte convenabil. Era tocmai ceea ce avea nevoie bărbatul în vârstă de 38 de ani, deoarece, soacra sa își manifestase intenția de a-și trimite autoturismul Peugeot în România.

Prin urmare, ginerele și soacra, după ce au contactat bărbatul care publicase anunțul pe Fcaebook, au căzut de acord asupra costurilor de transport ale mașinii pentru suma de 300 de euro. Apoi, s-au întâlnit la Torino pentru livrarea autoturismului și pentru plata sumei de bani stabilite de comun acord.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce i-au lăsat mașina și i-au dat banii, falsul transportator le-a eliberat o chitanță și a plecat cu autovehiculul ca să îl ducă, după cum spunea el, la încărcat pe platformă. Urma să plece spre România la scurt timp, i-a asigurat tânărul, iar cei doi nu au avut niciun dubiu că așa se va întâmpla. În același timp, femeia a plecat și ea cu avionul în România, unde aștepta să îi ajungă mașina.

După câteva zile bune, când nu mai aveau nicio veste despre mașină iar livrarea încă se lăsa așteptată, soacra și ginerele au început să îl caute pe cel căruia îi încredințaseră autoturismul, fără a da însă de urma lui. Telefoanele tânărului bărbat erau închise, iar anunțul de pe Facebook dispăruse, la fel ca și profilul. Nu le mai rămânea decât să se adreseze autorităților.

Carabinierii din Cigliano, după ce au primit plângerea prezentată de femeia română, au demarat o anchetă de identificare a persoanei responsabile de dispariția automobilului. Din fericire, printr-o simplă coincidență, falsul transportator fusese oprit la Torino de o patrulă a poliției rutiere chiar în momentul în care se afla la volanul mașinii victimei. În urma verificărilor, agenții de poliție au constatat că bărbatul nu avea nici măcar permis de conducere și au pus sechestru administrativ pe automobil pe care l-au transportat într-un depozit autorizat.

Autoturismul Peugeot se va întoarce în curând la proprietara sa, în timp ce falsul transportator a fost trimis în judecată pentru fraudă și delapidare.

@rotalianul