Româncă din Italia, jefuită în autobuz. O conațională i-a sărit în ajutor: „Mulțumesc, om bun!”

Andreea, o româncă rezidentă în Torino, a devenit recent subiectul unei discuții intense într-un grup de Facebook destinat comunității românești, după ce a postat despre experiența sa nefericită de a fi fost jefuită într-un autobuz local.

Incidentul, care a avut loc pe una dintre liniile aglomerate ale orașului, a stârnit îngrijorare și solidaritate în rândul membrilor comunității.

Andreea a plecat la cumpărături, pregătindu-se pentru finalul de an. Oboseala și gândurile i-au distras atenția în autobuz, un moment de neatenție care a costat-o scump.

Portofelul i-a fost furat și ea și-a dat seama de acest fapt doar când a coborât și a văzut că are fermoarul la rucsac deschis.

„Am mers 5 stații și am coborât. Îmi dau rucsăcelul (gentuța) din spate jos și…surpriză! Era deschis și portofelul meu, cu ultimii bani pe care îi mai aveam, dispăruse! Primul gând îmi fu la acte, dar acelea erau, fiind puse în buzunarul din interior, închis cu fermoar”, a povestit Andreea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când și-a dat seama că a fost jefuită, tânăra româncă s-a simțit rău, având un atac de panică. În acel moment, s-a apropiat de ea o femeie, care i-a sărit în ajutor. Nu mare i-a fost mirarea când a înțeles că era tot o româncă, pe nume Maria.

Maria a stat cu ea până și-a revenit. Apoi, ca să o facă să-și revină și să uite de ce i s-a întâmplat, s-a oferit să-i cumpere ea online tot ce avea nevoie. Andreea a povestit:

„A stat tot timpul lângă mine și ce credeți că a făcut?! Acolo, în stația de autobuz, îmi ceru adresa și-mi făcu toate cumpărăturile online. Nu a plecat până nu m-a pus la autobuz spre casă, zicându-mi: Îți vor ajunge cumpărăturile acasă, în jurul orei 16:00, tu nu te mai gândi la nimic, liniștește-te!”

Acest gest de altruism a avut un impact profund asupra Andreei, care și-a mărturisit sentimentul puternic de recunoștință.

Momentul a redefinit pentru ea ideea de comunitate și a subliniat că, indiferent de naționalitate, bunătatea și compasiunea nu cunosc granițe.

„V-ați simțit vreodată ca un copil?! Rușinată de situație, dar totodata bucuroasă că un om a avut grijă de mine! Unui om i-a păsat de mine… o necunoscută. Acel om a fost o româncă, o româncă din Bacău.

Cum voi putea eu vreodată răsplăti această imensă bunătate venită de la un astfel de om, simplu, dar minunat?! Recunoștința mea va fi pentru totdeauna. Mulțumesc, om bun pentru ajutor, compasiune și lecția de bunătate oferită”, a mai adăugat Andreea.

Mai jos, postarea tinerei românce:

- Continuarea după publicitate -

Captură de ecran 2023-12-30 135740

@rotalianul