Româncă din Italia judecată pentru amenințări rasiste grave la adresa unui medic de culoare

O româncă din Italia, în vârstă de 52 de ani, este acuzată de rasism de către un medic de culoare care făcea parte din echipajul ambulanței venit să-i acorde primul ajutor când femeia s-a simțit rău.

Conaționala noastră a ajuns astfel să fie trimisă în judecată, iar procesul a început vineri, 3 decembrie, la Tribunalul din Pesaro, în regiunea Marche, conform publicației Corriere Adriatico.

Potrivit sursei citate, totul s-a petrecut în urmă cu patru ani, în 2017, iar organele de anchetă, care au reconstituit evenimentele, au constatat că ambulanța a fost solicitată pentru că femeia suferise o criză și avea nevoie de tratament adecvat pentru a se calma. Odată deschise ușile ambulanței, însă, femeia s-a trezit în față cu un medic de culoare, lucru care nu i-a fost deloc pe plac.

Situația a fost atât de inacceptabilă pentru femeia aflată deja în criză, încât a început să-l jignească pe medic și să-i aducă tot felul de insulte rasiste. „Negru de că… pleacă, nu mă voi lăsa niciodată tratată de tine!”, au fost câteva dintre cuvintele furioase cu care românca l-a apostrofat pe bietul medic.

- Continuarea articolului după publicitate -

Aceasta a continuat apoi spunându-i: „Plătim taxe pentru tine!” și „Mergi să vinzi la piață, nu poți fi medic!” Ulterior, ca și când n-ar fi fost de ajuns toate jignirile cu caracter rasist, a început să-l amenințe și mai serios, cu fraze de genul: „Te omor, îți voi tăia gâtul!”

Refuzul total al femeii de a fi consultată de acel medic a obligat echipajul unei a doua ambulanțe să intervină, să o preia pe femeie și să-i administreze calmantele necesare.

Situația respectivă nu a fost trecută cu vederea de medicul de culoare, care a dat-o în judecată pe româncă, constituindu-se parte civilă într-un proces prin intermediul avocatului Massimiliano Rosti.

Nici măcar în aceste condiții, însă, femeia de origine română nu s-a liniștit. Odată ce a ajuns la spital, ea a afirmat că ar fi fost violată de medicul de culoare, declarație care va avea cu siguranță consecințe grave în proces.

- Continuarea articolului după publicitate -

Românca a ajuns astfel să fie acuzată de amenințări rasiste grave. Tot vineri a fost audiat și un martor al evenimentelor.

Procesul se va relua în luna mai a anului viitor, cu audierea altor martori și cu pronunțarea sentinței. Femeia de cetățenie română este apărată de avocatul Umberto Levi.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos