Româncă din Italia judecată pentru amenințări rasiste grave la adresa unui medic de culoare

O româncă din Italia, în vârstă de 52 de ani, este acuzată de rasism de către un medic de culoare care făcea parte din echipajul ambulanței venit să-i acorde primul ajutor când femeia s-a simțit rău.

Conaționala noastră a ajuns astfel să fie trimisă în judecată, iar procesul a început vineri, 3 decembrie, la Tribunalul din Pesaro, în regiunea Marche, conform publicației Corriere Adriatico.

Potrivit sursei citate, totul s-a petrecut în urmă cu patru ani, în 2017, iar organele de anchetă, care au reconstituit evenimentele, au constatat că ambulanța a fost solicitată pentru că femeia suferise o criză și avea nevoie de tratament adecvat pentru a se calma. Odată deschise ușile ambulanței, însă, femeia s-a trezit în față cu un medic de culoare, lucru care nu i-a fost deloc pe plac.

Situația a fost atât de inacceptabilă pentru femeia aflată deja în criză, încât a început să-l jignească pe medic și să-i aducă tot felul de insulte rasiste. „Negru de că… pleacă, nu mă voi lăsa niciodată tratată de tine!”, au fost câteva dintre cuvintele furioase cu care românca l-a apostrofat pe bietul medic.

Aceasta a continuat apoi spunându-i: „Plătim taxe pentru tine!” și „Mergi să vinzi la piață, nu poți fi medic!” Ulterior, ca și când n-ar fi fost de ajuns toate jignirile cu caracter rasist, a început să-l amenințe și mai serios, cu fraze de genul: „Te omor, îți voi tăia gâtul!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Refuzul total al femeii de a fi consultată de acel medic a obligat echipajul unei a doua ambulanțe să intervină, să o preia pe femeie și să-i administreze calmantele necesare.

Situația respectivă nu a fost trecută cu vederea de medicul de culoare, care a dat-o în judecată pe româncă, constituindu-se parte civilă într-un proces prin intermediul avocatului Massimiliano Rosti.

Nici măcar în aceste condiții, însă, femeia de origine română nu s-a liniștit. Odată ce a ajuns la spital, ea a afirmat că ar fi fost violată de medicul de culoare, declarație care va avea cu siguranță consecințe grave în proces.

Românca a ajuns astfel să fie acuzată de amenințări rasiste grave. Tot vineri a fost audiat și un martor al evenimentelor.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Procesul se va relua în luna mai a anului viitor, cu audierea altor martori și cu pronunțarea sentinței. Femeia de cetățenie română este apărată de avocatul Umberto Levi.