Româncă din Italia la pelerinajul Sfintei Parascheva, a atins măști sanitare de racla cu moaște în speranța că o vor feri de COVID

Imagini incredibile surprinse în timpul pelerinajului de la Iași, la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, unde jurnaliștii de la TVR Iași au surprins o româncă venită din Italia, ca să participe la festivitatea religioasă și care a făcut un gest nesăbuit.

Ignorând măsurile minime de protecție sanitară, femeia a scos din geantă 10 măști pe care le-a atins de racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva. Întrebată de ce face acest gest, femeia a răspuns că speră ca în acest mod măștile să îi aducă noroc și să o ferească de pandemie, scrie B1 TV.

Reprezentanții bisericii au cerut ca pelerinajul de Sfânta Parascheva 2021 să se desfășoare fără restricții, astfel că pot participa atât persoanele vaccinate, cât și cele nevaccinate.

Despre ziua de 14 octombrie, când va fi sărbătorită Cuvioasa Parascheva, organizatorii au transmis:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În data de 14 octombrie 2021, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată, începând cu ora 9:30, pe un podium amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă și care, în număr restrâns, vor putea să intre în spații delimitate – astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane și să se poată păstra distanța recomandată de autorități. Slujba va putea fi urmărită și de la distanță pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate în această zonă”, se arată într-un comunicat oficial al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

La data de 11 octombrie, Iașiul avea o incidență de 10,06 de cazuri COVID-19 la mia de locuitori. În spitalele din localitate nu mai sunt locuri, iar rata îmbolnăvirilor e în continuă creștere

La Spitalul de boli infecțioase din Iași duminică era coadă de ambulanțe, în unele dintre ele fiind și câte doi pacienți.

Sursa foto: DIGI24

La Spitalul Sfântul Spiridon trei bolnavi de Covid au decedat neexistând un pat liber la secțiile de Terapie Intensivă. „Aşteptăm eliberarea unui loc la Terapie Intensivă, iar în ultima săptămână, din păcate, acest lucru s-a făcut doar prin decesul unui pacient”, a declarat şefa UPU a spitalului.

Distribuie acest articol