Româncă din Italia lăsată fără documente și bani de un infractor. Mesaj pe Facebook pentru hoț

O femeie de naționalitate română din localitatea italiană Brindisi, situată în Puglia, a fost victima unui hoț care a lăsat-o fără bani și, mai rău, fără documentele românești de identitate, după ce i-a furat poșeta din mașină.

După ce a suferit furtul, relatează publicația locală Brindisi Report, conaționala noastră i-a transmis infractorului un mesaj, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, în speranța că va ajunge până la el.

Așa cum bine știu toți românii din Italia sau alte țări străine, furtul sau simpla pierdere a documentelor de identitate românești poate provoca mari neplăceri, care consumă multă energie, mult timp și mulți bani pentru a le reface.

De aceea, românca noastră face un apel către cel care i-a furat poșeta pentru a-l convinge să facă în așa fel încât să-și poată recupera documentele.

„Nu știu dacă aceste cuvinte vor ajunge la cine mi-a furat poșeta ieri, dar aș vrea să-i spun că sper din toată inima ca acei bani să-i fie mai de folos lui decât mi-ar fi fost mie, dar că de documentele mele, mai ales cele românești, am nevoie ca de aer”, a scris românca pe Facebook.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Aveți conștiința de a abandona acea poșetă sau doar portofelul într-un loc cu vizibilitate în care o persoană onestă să-l poată găsi și să-l predea forțelor de ordine”, este apelul victimei.

În final, compatrioata noastră a adăugat un scurt mesaj pentru toți cei care obișnuiesc să fure: „Cereți și vi se va da. Eu nu am refuzat niciodată nimic celui care a cerut. E mult mai simplu și mai «ușor».”