Româncă din Italia moartă în urma unei căzături pe scări într-o gelaterie. Proprietarele localului anchetate pentru omor din culpă

Era în seara zilei de 15 iunie 2018 când o femeie română în vârstă de 62 de ani a murit după ce a căzut pe scările unei gelaterii din localitatea italiană Rimini, în Emilia-Romagna. La doi ani de la această tragedie, autoritățile locale le-au pus sub acuzație pe proprietariele localului pentru omor din culpă, informează Il Resto del Carlino.

Conaționala noastră intrase în acea seară în gelateria situată pe Viale Regina Elena pentru a folosi toaleta, dar când a încercat apoi să iasă din local a greșit ușa și a ajuns într-o magazie cu scări abrupte. Fără să-și dea seama unde se află, femeia a făcut primul pas în gol și a căzut astfel pe scări. Rănile suferite în urma acelei căzături i-au fost fatale, iar paramedicii sosiți la fața locului pentru a ajuta-o n-au putut face nimic altceva decât să constate că a murit.

Deși au trecut mai bine de doi ani de la acel dramatic accident, Procuratura din Rimini a decis să le pună sub acuzație pe proprietarele gelateriei, care vor fi audiate de judecătorul pentru audiențe preliminarii, Benedetta Vitolo, în data de 9 februarie 2021. Vitolo va trebui să decidă dacă cele două femei vor fi trimise în judecată pentru faptul că nu au pus semne de avertizare cu privire la scara periculoasă din magazie și nu au blocat accesul la ea.

Partenerul femeii românce, mai scrie sursa citată, s-a constituit parte civilă, acesta urmând să fie reprezentat în fața judecătorului de avocatul Cristiano Basile.

Distribuie acest articol