O româncă din Italia a murit după ce a căzut de la etajul patru al unui institut religios catolic în care era cazată

Tragedia s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 16 ianuarie 2021, în incinta institutului religios „Figlie di Nostra Signora al Monte Calvario” (Fiicele Doamnei Noastre la Monte Calvario) din Genova unde o femeie a căzut de la etajul patru al clădirii. Potrivit ziarului italian Il Secolo XIX, femeia era găzduită acolo de măicuțele catolice pentru a ajuta-o să depășească o perioadă dificilă din viața sa.

Victima este o româncă în vârstă de 30 de ani, relatează sursele locale, o tânără cu studii superioare, fără copii și care, aparent, nu ar fi fost implicată într-o relație sentimentală. Cu toate acestea, măicuțele spun că trecea printr-o perioadă grea și că nu era prima dată când o găzduiau pentru a ajuta-o să depășească această perioadă.

În jurul orei 7:00 de ieri dimineață, însă, măicuțele au găsit-o pe tânăra română fără viață, în curtea institutului, după ce a căzut de la etajul patru al clădirii. Măicuțele au sunat imediat la 112 și la fața locului a fost trimisă atât o ambulanță, cât și mai multe echipaje de poliție pentru investigațiile de rigoare.

Personalul medical de pe ambulanță nu a mai putut face nimic pentru a salva viața româncei noastre, iar polițiștii au deschis o anchetă pentru a elucida misterul morții sale. Din primele investigații reiese că ar fi vorba de un gest voluntar al tinerei femei, deoarece nu au fost găsite semne de violență la fața locului și este exclusă posibilitatea să fie un accident fiindcă victima nu se ocupa de curățirea ferestrei sau a obiectelor din preajma acesteia în acel moment.

Românca de 30 de ani ajunsese la institutul religios, situat în piazza Ferreira din Genova, la începutul acestei săptămâni, iar măicuțele le-au spus anchetatorilor că, în comparație cu prima dată când au găzduit-o, acum era mult mai tăcută și închisă în sine. Cu toate acestea, conaționala noastră nu a lăsat niciun semn care să lase de înțeles că a fost un gest voluntar sau pentru a explica ce anume a împins-o să facă asta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procurorul care se ocupă de caz a dat dispoziții ca asupra trupului neînsuflețit al femeii românce să fie efectuată autopsia pentru a exclude alte ipoteze.

@rotalianul