O româncă din Italia a născut în mașină. Soțul: „Când am ajuns la Urgențe, mi-am dat seama că micuțul s-a născut deja”

O româncă din Italia și-a adus pe lume cel de-al doilea fiu în mașină, în drum spre spital, în cursul nopții de joi spre vineri, 27 ianuarie 2023, informează ziarul italian Il Giorno.

Diana Maria Alexandru, împreună cu soțul ei, brigadierul de la Carabinieri Antonio Astorino, trăiesc în localitatea Stradella, provincia Pavia din Lombardia, și au deja un copil de 6 ani, Matteo.

Diana Maria Alexandru, soțul ei, Antonio Astorino și cel deal doilea copil al lor. Foto: www.ilgiorno.it

Ei așteptau însă ca zilele acestea să sosească și cel de-al doilea copil, iar în cursul nopții de joi micuțul s-a grăbit atât de tare să se nască încât părinții lui nu au reușit nici măcar să parcurgă strada complet – un drum de câteva minute cu mașina – până la spitalul din localitate.

„A fost totul din senin, în plină noapte”, a povestit Antonio Astorino pentru sursa citată.

„Soția mea, Diana Maria Alexandru, era gravidă și totul părea să decurgă conform calendarului. În schimb, în jurul orei două noaptea, a început să aibă dureri”, a mai precizat soțul româncei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În acel moment, Antonio l-a lăsat pe fiul de 6 ani în grija vecinilor săi și s-a întors în grabă să o ajute pe soția lui căreia, între timp, i s-a rupt apa.

Nașterea devenise așadar iminentă, iar cei doi știau că este o chestiune de numai câteva minute, așa că s-au urcat repede în mașină și au pornit în viteză spre spitalul din Stradella.

Drumul dintre casa lor, situată în cartierul San Zeno din Stradella, și spitalul din localitate este de numai câțiva kilometri. Bebelușul se grăbea foarte tare să vină pe lume însă, motiv pentru care nașterea s-a petrecut chiar în mașina cuplului.

„Pe drum, Diana țipa la mine că naște și, de fapt, cum am ajuns în fața secției Urgențe, mi-am dat seama că micuțul s-a născut deja”, a mai povestit Antonio Astorino.

Acționând cu grijă, tatăl a luat bebelușul în brațe și a început să strige după ajutor către personalul medical de la Urgențe.

„Mărturisesc că a fost foarte șocant, dar am acționat din instinct și am început să țip pentru că nu puteam să abandonez copilul, care era încă legat (prin cordonul ombilical – n.r.) de mama sa în mașină și trebuia să atrag atenția medicilor”, a spus soțul româncei.

„O infirmieră a ieșit chiar desculță pentru a ajunge cât mai repede. Au fost foarte eficienți. I-au acoperit imediat (pe mamă și copil – n.r.), i-au pus pe o targă și i-au transferat în sala de nașteri pentru a tăia cordonul ombilical și a completa tratamentul specific acestor cazuri”, a mai explicat carabinierul italian.

În aceste ore, mama româncă și copilul ei sunt internați încă în spital, unde vor rămâne timp de câteva zile, dar sunt bine amândoi, mai informează ziarul italian.

Cei doi soți au decis să-l numească „Christian” pe noul membru al familiei lor, care cântărește circa trei kilograme și jumătate.