O româncă din Italia a născut natural fetițe gemene într-un spital în care nu se mai întâmpla asta de ani de zile

Alina, o tânără româncă în vârstă de 33 de ani, rezidentă la San Giuliano, a născut recent în mod natural două fetițe gemene, la spitalul din Vizzolo Predabissi, regiunea Lombardia, după trei ani de când nu mai avusese loc un asemenea eveniment la spitalul respectiv. De regulă, nașterea gemelară se face prin cezariană pentru a elimina apariția unor eventuale complicații, relatează Il Giorno.

Ginevra cântărește 2 kg și 690 de grame și Gabriela, 2 kg și 770 de grame. S-au născut marți, 2 august, prima la ora 18.14, iar surioara 19 minute mai târziu.

Două gemene care încă nu știu că sunt speciale, nu doar pentru mama Alina și tatăl Gabriele, ci și pentru întreg personalul de medici, asistente și obstetricieni de la spitalul Vizzolo Predabissi care i-a ajutat să vină pe lume. Pentru că ceea ce s-a întâmplat marți după-amiaza la punctul de naștere al „Asst Melegnano Martesana”, unde se înregistrează în medie 600 de nașteri în fiecare an, este o raritate.

Nașterile de gemeni nu sunt de obicei frecvente. Ultima, a avut loc în urmă cu exact 12 luni, pe 3 august 2021. Dar particularitatea Gabrielei și Ginevrei constă în felul în care au văzut lumina zilei, cu un travaliu care a durat trei ore și un procedeu total natural. Un fapt chiar neobișnuit, dacă luăm în considerare că ultima naștere similară datează de acum trei ani.

„De multe ori – au declarat reprezentanții personalului sanitar – „unul dintre cei doi copii se află într-o poziție atipică și de aceea este indicat, pentru a nu pune în pericol sănătatea gemenilor și a mamei, să se nască prin cezariană”. Pentru fetițele româncei noastre nu a fost cazul. „Au fost fiecare în punga sa amniotică, poziționate în mod corect pentru naștere”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Și totul a mers ca pe roate, spre satisfacția echipei care a fost dublată pentru această ocazie: doi medici, doi pediatri, doi obstetricieni. Și mai ales pentru părinți, Alin, casnică și tatăl Gabriele Stetco, zidar. Cei doi sunt împreună de 10 ani, cu o fiică de 9, Adelina, născută în aceeași secție.

„Ne-am tot gândit de ceva vreme la asta și am decis să-i facem Adelinei un frățior sau o surioară. Au sosit două și a fost o surpriză minunată pentru noi”, a spus mama fetițelor.

„La început nu ne-a venit să credem că sunt două, am refăcut ecograful pentru că am crezut că a fost o greșeală. În schimb era cât se poate de adevărat!”, a mai adăugat Alina. „Vineri eram pregătiți pentru cezariană, așa cum era programat, dar fetițele erau poziționate corect și în cele din urmă nașterea a avut loc în mod natural. Trebuie să le mulțumesc foarte mult medicilor! Acasă este surioara lor care, din cauza regulilor de protecție împotriva Covid-19, nu le-a văzut încă și abia așteaptă să îmbrățișeze aceste două păpușele”.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20