O româncă din Italia are nevoie de ajutor pentru fiica sa bolnavă: „Vă implor, ajutați-mă să-mi salvez fata!”

Ionela Enache, o româncă originară din Vadu Roșca, județul Vrancea, care lucrează de mult timp în Italia, trece printr-o perioadă deosebit de dificilă după ce fiica sa, în vârstă de 26 de ani, a fost diagnosticată în România cu o boală rară și deosebit de gravă: „Nici medicii nu știu ce să-i facă, spun că au mai întâlnit un astfel de caz doar în urmă cu 10 ani‟, a mărturisit Ionela pentru publicația Monitorul de Vrancea.

Dorința mamei este de a-și duce fiica la tratament în străinătate, dar nu are bani suficienți

Fiica Ionela se numește Andra-Otilia Jujău se află în acest moment imobilizată la pat fiind diagnosticată cu porfirie acută intermitentă, cu manifestări neurologice severe. O boală ereditară cauzată de tulburarea sintezei hemului, ceea ce duce la creșterea hemoglobinei. Practic organismul este incapabil de a reproduce hem, o componentă a hemoglobinei.

„La doar 26 de ani, Andra, fata mea, luptă cu o boală rară. Ea are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Orice donație, oricât de mică, este foarte importantă pentru ea. Oameni de bună credință, cu suflet mare, vă implor și îngenunchez în fața fiecăruia, ajutați-ne, boala se agravează, iar viața ei este în mare pericol. Tratamentul ne costă foarte mult. Sunteți unica noastră speranță. Vă rog din sufletul meu de mamă distrusă, cu orice mic ajutor pe care-l oferiți, pentru fiica mea înseamnă viață acum. Boala se mărește pe zi ce trece și avem nevoie să plecăm peste hotare. Din păcate, durerea este și mai mare, căci neputința noastră financiară ne împiedică să plecăm de urgență la o clinică peste hotare pentru a o salva pe Andra. Are nevoie urgentă de 12.000 de euro. Are o boală foarte rară, vă rugăm din suflet‟, este mesajul pe care Ionela Enache l-a distribuit pe pagina ei de Facebook.

Boala a fost descoperită în urmă cu 5 luni

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dacă până în urmă cu 5 luni Andra se simțea bine și credea că e perfect sănătoasă, anumite dureri de burtă au făcut-o să se prezinte la medic.

„Sunt cinci luni de când Andra stă numai prin spital. Dintr-o banală durere de burtă, s-a dus la Urgențe, la Focșani. Inițial, am trimis-o acasă, dar a trebuit să revină pentru că a început să-i fie atât de rău, încât nu a mai putut merge pe picioare. Au internat-o la Focșani și, de acolo, după câteva zile, i-au spus că are Covid. Când starea ei s-a agravat, au trimis-o la București, la Spitalul Universitar‟, a povestit Ionela Enache.

La București medicii au descoperit că Andra suferă de porfirie acută intermitentă, dar și de tetraplegie. Practic este imobilizată la pat, fiind în incapacitatea de a-și mișca atât membrele inferioare, cât și pe cele superioare.

Andra, diagnosticată cu porfirie acută intermitentă, cu manifestări neurologice severe. Sursa foto: Monitorul de Vrancea

„După ce i-au făcut analizele, medicii au spus că Andra suferă de o boală foarte rară care se numește porfirie acută intermitentă. Fata este paralizată, nu se poate mișca, nu poate merge, și are probleme și cu respirația. Respiră cu ajutorul aparatelor. I-au făcut un tratament care a costat 4.500 de euro, și acum așteptăm un medicament din Germania. Starea ei este extrem de gravă. Nici medicii nu știu ce să-i facă, spun că au mai întâlnit un astfel de caz în urmă cu 10 ani‟, a precizat Ionela.

Mama face un apel la toți cei care ar putea să o ajute financiar pentru a-și salva fata

Ionela s-a întors acasă pentru a avea grijă de fata ei, dar apoi a revenit în Italia. Ea a povestit: „Andra locuiește cu mama mea și prietenul ei. Sunt despărțită de tatăl ei care s-a recăsătorit. Eu nu m-am recăsătorit. Am plecat la muncă în Italia ca să am grijă de ea. Este singurul meu copil. Vreau să o salvez. Este totul pentru mine. Ca să fac față costurilor, am făcut un împrumut în bancă, în Italia. Tratamentul ei costă, în total, undeva la 12.000 de euro. Vreau să reușesc să o salvez. A trebuit să plec din nou în Italia ca să vorbesc cu medicii de aici. Dorința mea ar fi să reușesc să o aduc în Italia, la o clinică, dar stare ei s-a agravat foarte tare. De una singură nu mai pot. De aceea vă cer ajutorul‟.

Toți cei care au posibilitate și doresc să o ajute pe Andra, pot face donații în conturile deschise pe numele Ionela Enache:

CONT ÎN LEI: RO50BTRLRONCRT0CF7898001;

CONT ÎN EURO: IT 98 W 0200838864000104962722.