O româncă din Italia suferă de o boală cumplită și are nevoie de ajutorul nostru: „Problema ei este prea mare să o poată duce singură”

Eugenia are 44 de ani și este originară din București iar din 2005 trăiește la Roma, în Italia. De 4 ani suferă de o boală cumplită, o tumoare uterină i-a condiționat existența. Eugenia a fost recent operată și trebuie să urmeze tratamente și controale periodice.

Mănâncă puțin și a pierdut mult sânge în urma hemoragiile abundente cauzate de tumoarea mare „cât o portocală”, ne-a spus femeia. Cu toate acestea, faptul cel mai crunt este că Eugenia, după operație, continuă să meargă la muncă! „Merg să mai muncesc pe ici, pe colo, îmi trebuie bani, ce să fac?” Este singură la Roma, nu are pe nimeni iar speranța ei este doar în ea însăși. Un moment dificil, peste care nu putem trece nepăsători, mai ales noi, femeile. Cancerul de col uterin este considerat prima cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România pentru că multe femei ignoră controalele periodice atât de importante pentru diagnosticarea precoce a bolii.

„Aș vrea să îndemn toate femeile românce să meargă la medic la cele mai mici dureri și simptome pe care le au, orice mică durere poate fi un semnal de alarmă!”, ne spune Eugenia.

Testul Babeș-Papanicolau, Testul HPV sau Colposcopia sunt controale, cunoscute și sub denumirea de controale de prevenție a cancerului uterin. Au rolul de a depista afecțiunile maligne în stadiile lor incipiente, precoce, atunci când se poate alege o variantă de intervenție minim-invazivă și foarte eficientă, iar șansele de vindecare ale bolnavului sunt maxime.

Emoționant este apelul făcut pe Facebook de prietenii apropiați ai Eugeniei:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„E frumos să primim, dar și mai frumos e să dăruim. O prietenă, un om de lângă noi a dăruit și noi am primit afecțiune, ajutor, atenții și gândurile cele mai bune. Acum, ea, Eugenia Gina are nevoie de noi, are nevoie de vorbe bune, de afecțiune, dar, mai ales, are nevoie de ajutor, un ajutor financiar pentru a putea trece peste problemele de sănătate. Uneori, viața ne este potrivnică și atunci când Dumnezeu ne dă o încercare ne dă și putere, ne dă și oameni buni care sunt aripile noastre pentru a zbura către biruință.

Eugenia Gina are o problemă și credea că e doar o problemă, așa cum toți avem probleme, dar, într-o zi, o zi de luni, a descoperit că problema e prea mare să o poată duce singură. Haideți să fim noi aripile ei către biruință și să o ajutăm să învingă scorpia de cancer.

Va fi o perioadă grea pentru Gina dar noi vom fi oamenii de lângă ea și fiecare cu un puțin din puținul nostru o vom ajuta să râdă, să zâmbească și să ne îmbrățișeze. Iubirea ei față de cei din comunitatea românească de la Roma va fi răsplătită de noi, de cei care îi vom fi aripi.

Cei care vor să o ajute o pot face donând pe PostePay-ul ei. Haideți să punem aripi Eugeniei, să fim buni și iubitori față de cei de lângă noi, iubirea cea mai mare e iubirea față de Dumnezeu, iar El înseamnă dăruire! Dăruiți aripi Eugeniei!

Vă mulțumesc în numele Eugeniei!

Postepay Evolution, numărul: 5333 1710 1975 0591
Cod fiscal:  BNCGNE74P51Z129V
Titular: Eugenia Banica”

Eviana-Clementina Mer-Euta, Italia