Româncă din Italia obligată de soțul italian să se prostitueze, chiar și cu fetițele lor în casă

Un bărbat italian în vârstă de 30 de ani din Montichiari, provincia Brescia, a fost denunțat zilele trecute de către carabinieri acuzat fiind că își obliga soția,  femeie română de 28 de ani, să se prostitueze. Mai rău de atât, copii celor doi erau mereu prezenți când mama lor trebuia să primească clienți acasă.

Conform ziarului local Giornale di Brescia, bărbatul publica anunțuri pe internet pentru a găsi persoane dispuse să facă sex contra cost cu soția sa, specificând că „întâlnirile au loc doar acasă”. Apoi, bărbații veneau acasă la familia italo-română pentru a întreține raporturi sexuale cu femeia, iar fetițele celor doi soți, în vârstă de 2 și 10 ani, erau închise într-o cameră sau constrânse să stea în curte.  Soțul, în schimb, care este de profesie artizan, pleca la muncă pentru a lăsa clienții să se desfășoare în liniște.

În ultimul timp, temându-se că vecinii săi suspectează ceva, bărbatul dăduse ordin soției să nu mai primească decât maxim doi clienți pe zi. Vecinii însă au înțeles perfect ceea ce se întâmpla în acea casă și au alertat carabinierii.

Bărbatul italian a fost denunțat astfel pentru „exploatarea și favorizarea prostituției”, în timp ce femeia română este considerată momentan ca fiind victima acestuia. Ancheta continuă însă cu scopul de a descoperi cu exactitate dacă femeia își vindea corpul de bunăvoie, punând în risc sănătatea mentală și educație fetițelor sau o făcea sub amenințare și terorizată de soț. Cele două fetițe ale cuplului au fost luate de autorități între timp și plasate într-o structură protejată, până când se va clarifica această situație.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică sau exploatare a femeilor și copiilor?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.