Italian denunțat la poliție de o româncă. I-a închiriat o cameră la negru cu 50 de euro pe zi, apoi a încuiat-o afară

O femeie de 26 de ani, de naționalitate română, a denunțat un bărbat italian care a i-a închiriat o cameră într-un apartament din Modena, în regiunea Emilia-Romagna, contra sumei de 50 de euro pe zi, fără nicio formă legală. La fața locului au descins agenții de la Poliția Locală după ce au fost alertați de conaționala noastră, căruia nu i se mai permitea accesul în locuință.

Polițiștii locali din cadrul comandamentului din Via Galilei informează, printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al primăriei din Modena, că au fost alertați zilele trecute de o tânără de origine română, în vârstă de 26 de ani, care închiriase la negru, în urmă cu două luni, o cameră într-un apartament de lângă centrul istoric de la un cetățean italian în vârstă de 30 de ani ce nu îi mai permitea accesul în locuință. Un echipaj s-a deplasat la fața locului, pe fondul reclamației de fraudă, și au reconstituit presupusa faptă ilegală.

Agenții au descoperit că italianul, care închiria camera respectivă, era la rândul său chiriaș în apartament, dar cu forme legale, în urma încheierii unui contract cu proprietarul care locuiește în afara orașului și nu avea la cunoștință ceea ce se întâmpla în locuința sa. Din informațiile obținute, italianul era un cunoscut al oamenilor legii în urma altor fapte de evaziune fiscală și abuzuri urbane, dar acestea nu l-au împiedicat să închirieze fără forme legale camera din „apartamentul său”.

Așa cum probabil vă întrebași și dumneavoastră, citind cele de mai sus, cum este posibil ca o persoană să accepte să închirieze o cameră la prețul de 50 de euro pe zi (deci 1 500 de euro pe lună), așa ne-am întrebat și noi. Din acest motiv, am contactat biroul Poliției Locale din Modena pentru mai multe detalii, suspectând că poate fi vorba și de o greșeală de comunicare din partea lor sau de tastatură, la momentul redactării comunicatului în cauză. Polițiștii au refuzat însă să ne dea mai multe detalii în legătură cu acest caz, cu excepția celor indicate în comunicatul de presă.

În urma subînchirierii ilegale, așadar, italianul nu a plătit nicio contribuție pentru sumele încasate, fapt pentru care va fi reclamat de către polițiști la fiscul italian și la Agenzia delle Entrate, instituții ce vor decide apoi dacă bărbatul, originar din Catanzaro și rezident de mai mulți ani la Modena, se face vinovat de fapte de evaziune. În timpul investigației, polițiștii au mai verificat si alte apartamente, aparținând aceluiași proprietar și închiriate unor familii, descoperind și acolo unele nereguli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI