Româncă din Italia salvată de la moarte de un șofer de autobuz. Femeia a rămas fără un loc de muncă și voia să se sinucidă

O româncă în vârstă de 46 de ani era pe cale să facă un gest extrem aruncându-se în râul Piave de pe podul numit Ponte della Vittoria, care leagă localitățile Musile di Piave și San Donà di Piave, în Veneto, când a fost oprită la timp de un șofer de autobuz care a văzut întreaga scenă. „Lasă-mă, vreau să mă arunc”, i-ar fi spus femeia, dar șoferul italian nu s-a lăsat înduplecat.

S-a întâmplat la începutul după-amiezii de luni, 9 mai, în jurul orei 13:30. Antonio Portale, un italian de 50 de ani, rezident în San Donà, angajat ca șofer la ATVO, societate de transport în comun, este cel care a salvat-o de la moarte practic pe românca de 46 de ani, care într-un moment de depresie a considerat că viața sa trebuie să ia sfârșit. Acum este internată la spitalul orășenesc, unde va primi tot ajutorul de care va avea nevoie.

„Am ajuns în San Donà de la Veneția cu autobuzul care urma să continue apoi spre Caorle”, a povestit șoferul. „Mai aveam doar doi pasageri la bord, un bărbat și o femeie. Ajunsesem pe la mijlocul podului când văd că mașina din fața mea, un model vechi Ford Focus, s-a oprit brusc. M-am gândit că, în vreme ce un alt autobuz venea din sensul opus de mers, femeia care conducea s-a speriat, de teamă că nu va putea trece”.

În schimb nu, femeia nu se speriase, ci a coborât din mașină și s-a apropiat de balustrada podului.

„Era evident că nu se simțea bine, iar unul dintre pasagerii din autobuz mi-a spus: cred că femeia aia vrea să se arunce de pe pod. Am continuat să o urmăresc cu privirea și am văzut cum a ajuns la parapet, s-a descălțat și s-a urcat pe balustradă. În acel moment, fără să mă gândesc de două ori, cu motorul autobuzului încă pornit, am deschis ușile, m-am repezit la ea și am apucat-o strâns. Ea îmi tot spunea: Vreau să mă arunc, vreau să mă arunc, dă-mi drumul. A venit și pasagerul să mă ajute, iar colegul meu de la celălalt autobuz, care venea din sens opus, a anunțat poliția. Între timp noi am continuat să vorbim cu femeia, a spus că și-a pierdut locul de muncă și că voia s-o termine cu viața asta.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Foto: Il Gazzettino

În zece minute au sosit polițiștii și o ambulanță. După ce a fost liniștită, femeia a fost dusă la secția de urgență a spitalului San Donà. „Ce am făcut eu, ar fi făcut oricine”, a spus șoferul de autobuz care a sărit în ajutorul româncei noastre. „Cei de acasă mi-au spus că sunt mândri de mine!”

@rotalianul