Româncă din Italia sancționată de Garda Financiară. Avea 9 lucrători la negru dintre care doi primeau Venitul de Cetățenie

Inspectorii Gărzii Financiare din Rimini (regiune Emilia-Romagna) au descoperit o româncă în vârstă de 56 de ani, reprezentant legal al unei firme care gestionează un hotel de trei stele, ce avea 9 lucrători la negru dintre care doi beneficiau și de Venitul de Cetățenie, un ajutor social pentru persoanele fără un loc de muncă.

Acțiunea de control economic implementată de Comandamentul Provincial al Gărzii Financiare din Rimini continuă controalele în sectorul muncii pentru a proteja operatorii onești de concurența neloială exercitată de companiile care nu respectă regulile, precizează Agenzia Giornalistica.

La câteva zile după operațiunea „FREE JOB” care a făcut posibilă demascarea administrării ilegale a sute de lucrători în favoarea unor hoteluri din Rimini și Trentino, inspectorii fiscali au efectuat o inspecție la un hotel de 3 stele, situat pe coasta de nord a litoralului din Rimini, unde se desfășura curățenia generală a structurii pentru a primi clienții cu ocazia Adunării Naționale a Alpinilor.

Verificarea a permis să se constate că angajatoarea, o femeie în vârstă de 56 de ani, de cetățenie română, reprezentant legal al firmei care gestionează hotelul în cauză, a „angajat” 9 lucrători la negru, fără comunicarea prealabilă la INPS.

Mai mult, cercetările aprofundate efectuate pe seama muncitorilor au scos la iveală că doi dintre aceștia beneficiau de Venitul de Cetățenie pentru un total de 1.050 de euro pe lună. În consecință, un raport specific a fost transmis către INPS Rimini pentru activarea procedurii de blocare a subvenției. Dacă nu ar fi fost descoperiți, cei nouă lucrători la negru ar fi primit 10.500 de euro pe lună în mod necuvenit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe numele angajatoarei a fost trimis un raport la Inspectoratul Teritorial de Muncă local în scopul suspendării activității de întreprinzător. Ea ar putea fi amendată cu peste 100.000 de euro deoarece a angajat fără forme legale lucrători beneficiari ai Venitului de Cetățenie.

Distribuie acest articol