Româncă din Italia, șantajată sexual de un primar. Femeia căuta un loc de muncă

Amedeo Nicolazzi, un bărbat italian din localitatea italiană Petilia Policastro, provincia Crotone din Calabria, a fost trimis în judecată cu acuzația de șantaj sexual la adresa unei femei românce care a apelat la el pentru a fi ajutată să găsească un loc de muncă.

De asemenea, Nicolazzi se confruntă cu acuzații similare într-un alt proces, informează Quotidiano del Sud.

Procesul care o vede victimă pe conaționala noastră va începe la data de 20 martie 2024, conform sursei citate, și privește fapte petrecute în luna mai 2017.

Nicolazzi, care la acea vreme era primar, ar fi abuzat de autoritatea sa pentru a încerca să constrângă femeia româncă să întrețină relații sexuale cu el în schimbul unui loc de muncă.

Conform reconstituirii făcute de procurorul Alessandro Rho și carabinierii din Petilia Policastro, Nicolazzi ar fi invitat-o pe femeie în biroul său din primărie, apoi ar fi insistat ca românca să se așeze pe canapea lângă el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce ea a refuzat să ia loc lângă primar, acesta din urmă ar fi început să se atingă în mod indecent în fața ei, proferând remarci nepotrivite.

Conaționala noastră a reacționat scuipând spre primar însă, apoi a plecat din biroul său și ulterior l-a denunțat la carabinieri.

Ea s-a constituit la proces ca parte civilă și este reprezentată de avocatul Mario Saporito, tatăl actualului primar al localității, Simone Saporito, care a decis să se alăture procesului.

Avocatul lui Nicolazzi, Vincenzo Cardone, trebuie să apere un client nu străin de astfel de acuzații, acesta fiind arestat în aprilie 2021 pentru aceleași fapte în alt caz.

Aceste evenimente au dus apoi la dizolvarea Consiliului Local datorită demisiei majorității consilierilor.