O româncă din Italia se zbate între viață și moarte după ce a fost trimisă acasă de medici: Nu aveți nimic, sunteți mai sănătoasă decât noi!

O femeie română în vârstă de 42 de ani se zbate între viață și moarte la spitalul din Chiari, provincia Brescia (Lombardia), după ce a fost trimisă acasă de medici unde puțin mai târziu a suferit un atac de acord. „Le-a spus că are dureri și totuși au trimis-o acasă, voi da spitalul în judecată”, a declarat soțul femeii citat de ANSA.

„Doamnă, sunteți mai sănătoasă decât noi toți!”, i-au spus medicii de la spitalul Romano di Lombardia și i-au prescris câteva medicamente care să-i potolească durerea pe care o simțea în piept și de-a lungul brațului. Întoarsă acasă, în aceeași zi femeia a fost la un pas de a-și pierde viața, a suferit un atac de cord care a trimis-o în comă.

„Dau spitalul în judecată pentru că nu este posibil ca soția mea să fie externată, deși a continuat să le spună că are dureri”, a declarat pentru ANSA soțul femeii.

„Pentru moment rudele sunt distruse de durere și speră ca starea femeii să se îmbunătățească, pentru tot restul magistratura și anchetatorii vor trebui să-și facă treaba”, a declarat avocatul familiei, Massimiliano Battagliola. „Cert este – a continuat avocatul – că femeia s-a prezentat la spital cu simptome de infarct miocardic și a fost trimisă acasă cu diagnosticul de durere toracică, fiindu-i administrată o terapie cu analgezice. Ajunsă la domiciliu a intrat în stop-cardiac.”

«Au tratat-o rău – a afirmat soțul femeii românce – i-au spus „Doamnă, sunteți mai sănătoasă decât noi toți!” și au trimis-o acasă. În schimb, după jumătate de oră a avut un atac de cord, iar acum este în comă.»

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din partea autorităților sanitare italiene s-a primit următorul comunicat: «Peter Assembergs, directorul general al ASST Bergamo Ovest, a dat ordin directorului medical Callisto Bravi de a înființa o comisie internă de anchetă multidisciplinară, compusă din specialiști, care să verifice cu exactitate ce s-a întâmplat la Secția de Urgență a spitalului Romano di Lombardia la data de 20 noiembrie și să stabilească eventualele responsabilități. Comisia va avea timp până vineri să ancheteze și să clarifice cazul doamnei».

Pe același subiect:

@rotalianul