Româncă din Italia și concubinul italian găsiți morți în casă. „Trăiau în condiții de sărăcie extremă”

O femeie română și concubinul ei, un bărbat italian, au fost găsiți fără viață în seara zilei de luni, 25 ianuarie 2021, în localitatea Paternò de lângă Catania, cel care a făcut tragica descoperire fiind chiar fiul bărbatului. Potrivit postului TV local, Ciak TeleSud, cei doi concubini trăiau în sărăcie, într-o casă situată pe câmpurile agricole din jurul localității, fără curent electric și fără apă caldă.

Conaționala noastră avea 53 de ani în timp ce concubinul acesteia avea 60 de ani. Din primele investigații reiese că victimele au decedat din cauza asfixierii cu monoxid de carbon, dar autoritățile locale anchetează în continuare pentru a descoperi cu exactitate cum s-a petrecut tragedia.

„Cei doi erau concubini și trăiau în condiții de sărăcie extremă, fără lumină sau apă. În mod oficial, erau muncitori agricoli și lucrau la câmp. Pentru a avea lumină în locuință au folosit un generator de curent pe motorină pe care, însă, l-au pus în casă, o locuință modestă în care, cum spuneam, nu aveau nimic”, relatează televiziunea locală.

Corpurile fără viață ale celor doi concubini au fost găsite de fiul bărbatului care, încercând ieri să ia legătura cu tatăl său și văzând că nu răspunde la telefon, s-a deplasat la locuința lor. Ajuns acolo, i-a găsit pe amândoi în baie, fără suflare, și a sunat imediat la 118 pentru a solicita o ambulanță. Personalul medical, însă, nu a mai putut face nimic pentru a le salva viața.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului au intervenit apoi și carabinierii din Paternò care au început imediat investigațiile și au constatat, în scurt timp și fără prea multe dubii, că decesul a fost provocat de inhalarea monoxidului de carbon emanat de generatorul de electricitate. Procurorul care se ocupă de caz a solicitat să fie făcută autopsia asupra trupurilor neînsuflețite ale celor doi concubini pentru a stabili cu exactitate cauza morții.