Româncă din Italia și fiul ei terorizați de concubinul italian al femeii. Bărbatul a fost condamnat la închisoare

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din localitatea italiană Galatone (Puglia), ale cărui date personale nu pot fi dezvăluite pentru a proteja victimele, a fost condamnat la doi ani de închisoare de către judecătorul unic al secției a doua penale a Tribunalului din Lecce, Edoardo D’Ambrosio, sub acuzația de rele tratamente împotriva concubinei și fiului său vitreg, ambii de naționalitate română.

De asemenea, informează ziarul Corriere Salentino, pedeapsa prevede și o amendă provizorie de 5.000 de euro pentru partea civilă (reprezentată de avocatul Maurizio My) și numai în cazul plății în termen de două luni de la pronunțarea hotărârii definitive, inculpatul va putea beneficia de suspendarea condiționată a pedepsei.

Bărbatul i-ar fi jignit, umilit (numindu-i „imbecili români”) și i-ar fi bătut în mod repetat pe concubina sa și pe fiul acesteia dintr-o relație anterioară, uneori chiar și în prezența copiilor săi mici, născuți din relația sa de concubinaj. Acesta este rezumatul anchetei care s-a încheiat recent.

Pentru a fi descoperită violența, care de prea multe ori rămâne ascunsă, a fost nevoie de puțin curaj din partea conaționalei noastre.

După abuzuri repetate, femeia a decis să-l denunțe pe bărbat și s-a prezentat la sediul local al carabinierilor, unde a dezvăluit numeroasele cazuri de violență la care a fost supusă împreună cu băiatul ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul și-ar fi agresat sistematic partenera, lovind-o cu palmele și pumnii, ordonându-i de multe ori să părăsească locuința familiei și obligând-o să ceară ospitalitate la vecinii și rudele sale.

Dintre numeroasele agresiuni, una iese în evidență. Cea din seara zilei de 19 aprilie 2019, atunci când bărbatul ar fi pus un cuțit de bucătărie la gâtul femeii și ar fi împins-o către aragazul din bucătărie, ceea ce în mod obișnuit doar ar fi aruncat cu scaunul în ea.

În luna iulie a aceluiași an, ar fi apucat-o de gât și ar fi încercat să o sufoce. Reconstituind violențele bărbatului menționate în rechizitoriu, se remarcă data de 27 octombrie. Cu ocazia zilei de naștere a fiului său, sărbătorită într-un restaurant, acesta și-a bătut partenera chiar în fața invitaților.

Într-un alt acces de furie, pe 20 ianuarie 2021, dupa ce a contactat-o ​​la telefon pe concubina sa, el a amenințat-o spunându-i că va lua măsuri ca cei mici să fie îndepărtați din familie și plasați într-un orfelinat.

În acest vârtej al violențelor și represaliilor, fiul româncei a fost forțat de la vârsta de 12 ani, așa cum au constatat anchetatorii, să se trezească la ora 5:00 dimineața și să lucreze ca un adult la firma tatălui său vitreg, unde încărca și descărca o mulțime de obiecte grele din lemn.

Efortul fizic era greu pentru vârsta sa foarte fragedă, ceea ce îl împiedica pe băiat să meargă zilnic la școală. În plus, așa cum s-a întâmplat în luna iulie, sărmanul copil primea uneori lovituri și pumni. Dar violența nu era numai fizică, ci și psihologică.

După încheierea unei perioade de convalescență în urma unui accident rutier care l-a obligat pe fiul său vitreg să aibă piciorul imobilizat în ghips, bărbatul l-ar fi umilit cu expresii de genul: „Ești inutil, nu valorezi nimic”, descalificându-l până în punctul de a-l determina să părăsească locuința familiei, mutându-se în casa mătușii materne.

Avocatul apărării, Andrea Bianco, va putea face recurs abia după depunerea motivațiilor pentru sentința așteptată în următoarele 60 de zile.

- Continuarea după publicitate -

@rotalianul