Româncă din Italia, sportivă de performanță în culturism după ce ani la rând s-a luptat cu anorexia

Gianina Marin, o româncă din Bologna, este un exemplu de curaj și voință. Ea a învins propriile temeri și a reușit să-și găsească drumul către fericire și încredere în sine. Povestea sa este un adevărat mesaj de speranță și inspirație pentru toți cei care luptă cu propriile probleme de imagine corporală și încredere în propriile forțe.

Dacă în urmă cu câțiva ani suferea de anorexie, în prezent Gianina, în vârstă de 40 de ani, este o sportivă de performanță în culturism. Povestea ei este un mesaj pozitiv pentru toți cei care nu pot să se privească în oglindă, care se lasă închiși în cușca propriilor temeri. Gianina nu mergea niciodată la plajă pentru că nu accepta să se vadă în costum de baie, dar acum, pe lângă faptul că participă la competiții, a devenit antrenor personal și oferă sfaturi altor fete.

Ea a acordat un interviu pentru La Nazione, în care a povestit cu ce probleme s-a confruntat și cum a reușit să iasă din abisul întunecat al anorexiei.

„Sunt româncă, am ajuns în Italia din orașul Galați acum 20 de ani. Am visat la această țară de când eram mică, de când mă uitam la desene animate italiene. Dar am venit din necesitate”, a spus ea.

Despre problemele de alimentație Gianina a povestit: „Am început să merg la sală de la 15 ani, mâncam destul de bine, dar puțin. În jurul vârstei de 25 de ani am început să lupt cu anorexia și a trebuit să o fac timp de 8 ani lungi. Am pierdut unsprezece kilograme într-un timp scurt. Am început să merg la un psiholog, dar am înțeles repede care era motivul pentru care căzusem în acel tunel. Și am început să lucrez la mine, încă de pe atunci, de una singură.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Gianina Marin, acum și înainte de a face culturism. Sursa foto: La Nazione

Apoi, o întâlnire i-a schimbat viața:

„În 2014, mă antrenam de foarte puțin timp când am întâlnit o femeie, Luana Angeletti. Am aflat mai târziu că era mama unui prieten, dar important este ceea ce mi-a spus atunci, c ă aveam o structură fizică adecvată pentru a concura în categoria bikini, în culturism. Mi s-a aprins ceva înăuntrul meu, am început să lucrez pentru că voiam să-mi îmbunătățesc starea de spirit și să mă fac văzută în sfârșit, după ce timp de 8 ani nu m-am dus nici măcar la mare pentru că mi-era rușine de corpul și de scolioza mea. Datorită Luanei, am trecut de la a mă ascunde la a fi privită pe scenă de multe persoane. Ea apoi a renunțat, dar încă suntem în contact. A fost decisivă. Acum mă antrenez singură la sala McFit din Casalecchio, Bologna.”

„De atunci nu m-am mai oprit, până la a obține locul trei la Miss Univers în Finlanda. Când înveți să te iubești, lucrurile se schimbă în jurul tău”, a mai adăugat Gianina.

Gianina Marin. Sursa foto: La Nazione

Totuși, ea recunoaște că nu i-a fost ușor:

„Nu, nu este ușor. Ceea ce contează este să vorbești despre asta, multe fete se rușinează, nu au încredere, nu se simt înțelese. Acum sunt antrenoare personală și încerc să urmăresc fetele care au parcurs aceeași cale ca mine. Au încredere în mine, deoarece au văzut ce mi s-a întâmplat mie și simt că le înțeleg cu adevărat.”

Sfatul Gianinei este următorul:

„Învață să te iubești și dacă nu reușești cu propriile tale forțe, nu-ți fie teamă să ceri ajutor și să fii ajutat de alții. Este foarte important. Am întâlnit fete cu povești diferite, unele dintre ele se simțeau urâte, altele doreau să se pedepsească așa cum mi s-a întâmplat mie până când am înțeles că nu eram vinovată cu nimic.”