VIDEO | O româncă din Italia a stabilit un nou record mondial la tirul acrobatic. „La antrenamente uneori reușesc chiar și mai mult”

Andreea Tolan, o româncă în vârstă de 35 de ani, care trăiește în Italia, a devenit prima femeie din lume care a distrus 9 ținte cu 9 focuri, cu arma de tir sportiv, stabilind astfel un nou record certificat de o agenție de specialitate.

Andreea Tolan este din Turda, județul Cluj, iar în Italia locuiește la Laurenzana, provincia Potenza, în Basilicata.

Pasiunea ei nemărginită pentru tirul acrobatic i-a permis să stabilească recent un record personal și mondial de prestigiu, cu o pușcă semiautomatică marca „Winchester” Sx4 de 4,2 kg a lovit, într-o succesiune foarte rapidă, 9 plăci, lansate manual de către antrenorul ei, Raniero Testa, care în trecut a stabilit la rândul său recorduri la această disciplină sportivă.

Andreea Tolan, nou record mondial la tirul acrobatic. Foto: captură video

Andreea a stabilit astfel o performanță fără precedent pentru femei. Agenția rusă „Interrecord” a certificat recordul mondial al Andreei Tolan, în urmă cu câteva zile, la Fontana Liri (în provincia Frosinone), la poligonul Academiei maestrului Raniero Testa.

„În data de 05 mai 2021, am susținut proba de record de 9 talere în zbor, lansate de către Raniero Testa. Recordul a fost certificat de către agenția INTERRECORD devenind astfel prima femeie din lume capabilă să distrugă 9 ținte cu 9 gloanțe. La antrenamente reușesc să distrug chiar și 10”, a declarat Andreea Tolan pentru publicația Turda News.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mulțumesc familiei, partenerului și prietenilor mei pentru sprijin și mulțumesc profesorului meu Raniero Testa pentru predare”, a declarat Andreea.

În următoarele săptămâni și luni, sportiva de origine română va efectua demonstrații de tir acrobatic în întreaga lume, alături de maestrul Raniero Testa. Primele demonstrații vor avea loc în curând, în Umbria și Veneția.