Româncă din Italia strânsă de gât de soț. Carabinierii l-au scos afară din casă pe bărbat

Carabinierii dintr-o localitate din provincia Lucca, situată în regiunea Toscana din Italia, au fost nevoiți să intervină în seara zilei de vineri, 7 ianuarie 2021, la locuința unui cuplu de români după ce soția a apelat numărul unic de urgență – 112 – pentru a solicita ajutor.

Din cele relatate de ziarul La Nazione reiese că bărbatul, un român în vârstă de 31 de ani, și-a atacat soția, de aceeași naționalitate și în vârstă de 23 de ani, strângând-o cu mâna de gât.

Tânăra noastră conațională a rămas terorizată după gestul soțului și a alertat imediat forțele de ordine, care au intervenit în scurt timp la locuința celor doi români.

După constatarea violenței domestice, carabinierii au decis să-i aplice bărbatului de 31 de ani un ordin de restricție pentru a nu se mai apropia de locuință și de femeie, în timp ce pentru aceasta din urmă au solicitat o ambulanță pentru a-i oferi îngrijiri medicale.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.