O româncă din Italia a sunat la 112 ca să audă carabinierii cum soțul o face „prostituată”. Bărbatul a fost trimis în judecată

Un român rezident în localitatea italiană Castel Sant’Elia din provincia Viterbo (Lazio) este judecat pentru rele tratamente aplicate familiei după ce a folosit în repetate rânduri violență verbală la adresa soției sale de față cu cei doi copii minori ai cuplului.

Potrivit cotidianului digital tusciaweb.it, la un moment dat soția, româncă și ea, a sunat la 112, dar nu a spus absolut nimic. Femeia i-a lăsat pe carabinieri să asculte pur și simplu cum soțul o insulta, în ciuda faptului că amândoi vorbeau în limba română.

Apelul româncei la numărul unic pentru urgențe a fost făcut la data de 21 august 2021, precizează sursa citată, iar în seara aceleiași zile, femeia l-a denunțat pe soțul său pentru rele tratamente în familie.

„Din ceea ce se aude, având în vedere că între ei vorbesc în română, este o discuție reciprocă (ambii soți aveau tonul ridicat și, probabil, se jigneau reciproc – n.r.) dar așa cum este normal, am intervenit imediat la fața locului”, a declarat în tribunal Stefano Bisogno, comandantul carabinierilor din Castel Sant’Elia, care a fost chemat de judecătoarea Elisabetta Massini să depună mărturie în cadrul ședinței de judecată ținută miercuri, 9 noiembrie 2022, la Tribunalul din Viterbo.

Din cele declarate de femeia româncă în plângerea depusă la carabinieri reiese că soțul ei ar fi insultat-o zilnic, numind-o „prostituată” și acuzând-o că se întâlnește cu alți bărbați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia a mai cerut ajutorul carabinierilor în trecut, cu un an înainte de acest episod, la data de 17 iunie 2020, dar nu pentru a-l acuza pe soț, ci pentru a se plânge că are probleme de situație economică și rugându-i să o ajute să găsească un loc de muncă.

„Am sfătuit-o să meargă la primărie și a găsit un mic loc de muncă. După ce a depus plângerea, în schimb (la data de 21 august 2021 – n.r.) ne-a cerut ajutorul pentru a găsi o locuință, având în vedere că era constrânsă să trăiască cu soțul în aceeași casă, deși ei erau despărțiți, iar noi am îndrumat-o către serviciile de asistență socială”, a mai explicat comandantul.

Între timp, conaționala noastră a retras plângerea împotriva soțului, dar procesul continuă din oficiu, iar la data de 23 noiembrie 2022 va avea loc o nouă ședință de judecată pentru a numi un traducător care să traducă în limba italiană conversația pe care carabinierii au auzit-o la telefon între cei doi soți români, așa cum a cerut procurorul care se ocupă de caz, Michele Adragna.

În cadrul audienței de ieri a fost chemat să depună mărturie și primarul localității, Vincenzo Girolami, care s-a limitat însă să spună că „pentru Primărie, problemele cele mai importante sunt cele sociale”.

Distribuie acest articol