O româncă din Italia, suspectată că a provocat moartea unui pensionar, a fost declarată nevinovată

O îngrijitoare de naționalitate română a fost eliberată din arest domiciliar de Tribunalul din Reggio Calabria după ce s-a dovedit că este nevinovată în cazul morții unui pensionar găzduit de centrul de îngrijire pentru bătrâni „Casa del sole”, informează publicația Tempo Stretto.

Românca Florentina Lencautan, în vârstă de 42 de ani, a fost eliberată din arest la domiciliu, după ce avocatul său, Giuseppe Domenico Morabito, a venit cu dovezi că femeia nu lucra la azilul „Casa del sole” atunci când s-a produs moartea pensionarului respectiv. Florentina Lencautan a fost pusă în arest la domiciliu la data de 27 iunie. Ea a fost însă declarată nevinovată de Tribunalul din Reggio Calabria, care a revocat ordinul judecătorului de investigații preliminare de la aceeași Curte – la cererea Parchetului din Reggio Calabria.

Operațiunea a fost numită de carabinieri „La Signora” și a scos la iveală condițiile jalnice în care erau îngrijiți bătrânii la căminul de bătrâni „Casa del sole”. Cei mai mulți dintre ei sufereau de boli grave sau erau imobilizați la pat. Ancheta a dovedit faptul că erau maltratați și subnutriți, primind cantități limitate de alimente, chiar expirate și prost conservate. În cazul unui pensionar, condițiile inumane în care era nevoit să-și petreacă ultimele zile din viață au dus chiar la decesul său.

La momentul morții bătrânului, Florentina Lencautan nu lucra la azilul „Casa del sole”

Responsabilii azilului de bătrâni, Giovanna Scarfò și Cecilia Prestipino, au fost plasați în arest la domiciliu, precum și alți angajați printre care românca Florentina Lencautan. Avocatul Giuseppe Morabito a susținut și probat în fața Curții că, la momentul decesului bătrânului, clienta sa nu fusese încă angajată de casa de bătrâni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În schimb, au rămas în arest Giovanna Scarfò și Cecilia Prestipino și o altă angajată a azilului, Margherita Battaglia.

Distribuie acest articol