Româncă din Italia ucisă de soț, mărturia primarului: „Am rămas uimit de calmul cu care a spus că a omorât-o”

„De zile întregi auzeam țipete care veneau din casa familiei Lupi, deci inițial nu am dat atenție, dar am auzit un țipăt sfâșietor. Am lăsat bicicleta și m-am întors repede înapoi. Apoi am sunat la ușă.”

Așa începe mărturia lui Massimo Giustiziero, primarul localității Milzano din provincia Brescia, care a intervenit în jurul orei 21:30 de vineri, 8 mai, la locuința unei familii din care se auzeau țipete îngrozitoare. Conform surselor locale, în acea casă de pe via Usignolo, numărul 5A, locuiau Gianluca Lupi, cetățean italian de 41 de ani și soția sa, Suzana, de naționalitate română și în vârstă de 39 de ani. Cei doi aveau împreună trei copii cu vârste între 2 și 15 ani, iar vecinii spun că ea avea de gând să se separe.

Suzana, femeia română ucisă de soț la Milzano, provincia Brescia. Sursa foto: Facebook/Chiesa Milzano

Cel care i-a deschis ușa primarului a fost chiar soțul conaționalei noastre care, întrebat ce s-a întâmplat, a răspuns fără nicio reținere: „Am omorât-o pe Suzi.”

„Am rămas uimit de calmul cu care a spus-o. Eu am încercat să văd imediat cum se simt cei trei copii ai lor și dacă au anunțat forțele de ordine. M-a asigurat că sunt bine, spunându-mi că a sunat el deja la 112, dar am sunat și eu oricum”, a mai relatat primarul citat de Brescia Today.

Cea care a sunat de fapt la carabinieri a fost fiica de 15 ani a cuplului italo-român care a fost martoră la teribila crimă și a privit neputincioasă cum se scurge viața din corpul mamei sale. La câteva secunde după Gianluca, a ieșit și ea din casă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A ieșit la puțin timp după tatăl ei: avea hainele pătate de sânge, mi-era teamă că a fost rănită. Era în stare de șoc, dar m-a asigurat că e bine. A încercat să-și ajute mama, de aceea era plină de sânge, dar nu a putut face nimic pentru că avea gâtul tăiat. Am întrebat-o unde sunt surioara ei de 8 ani și fratele de 3 și mi-a spus că sunt la etajul de sus, făceau baie. I-am spus să-i îmbrace și să-i scoată imediat afară”, a povestit primarul.

„Gianluca intra și ieșea din casă într-una și în timp ce aștepta sosirea carabinierilor mă ruga să nu-i abandonez copiii, mai ales pe cel mic. Am încercat să-l liniștesc și să nu-l fac să se agite mai tare, fiindcă mi-era teamă că situația poate să degenereze”, a mai adăugat primarul.

Conform celor relatate de Giustiziero și de vecinii cuplului, era o familie normală, înstărită, iar el părea un om bun, educat, echilibrat, care-și iubea copiii. Nimeni nu și-ar fi imaginat vreodată că ar fi capabil de un asemenea gest. Nu au existat semne că ar fi fost violent, Suzana nu l-a denunțat niciodată, iar carabinierii nu au fost nevoiți vreodată să intervină la locuința lor. Cu toate acestea, femeia română se pare că a depus actele pentru separare în urmă cu câteva luni și atunci a început să se agraveze situația între ei, mai scrie sursa citată.

Mobilul crimei însă este încă în curs de investigare. Bărbatul italian a fost interogat toată noaptea de carabinierii din Verolanuova și a recunoscut crima, dar apoi n-a mai scos un cuvânt. În această dimineață a fost transferat în penitenciar și tot astăzi a fost interogat și de un judecător.

- Continuarea după publicitate -

Între timp, cei trei copii au fost preluați de niște rude, iar în această seară, la ora 20:00, preotul catolic din localitate, Don Lorenzo, va ține o slujbă (Rosario) în fața casei unde a avut loc tragedia și unde mai multe persoane au lăsat deja flori în cursul zilei de astăzi.

Sunteți victima sau martorul unor scene de violență domestică?

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20