Româncă din Italia, unica supraviețuitoare a accidentului în care au murit 6 oameni. Șoferul era un fost primar

ACTUALIZARE 8 OCTOMBRIE 2022:

Deși inițial publicația locală Rimini Today relata că singura supraviețuitoare a dramaticului accident de pe autostrada A4 este româncă, aflăm astăzi că aceasta este de naționalitate italiană și se numește Romina Bannini.

Romina Bannini, 36 de ani. Foto: riminitoday.it

Din nefericire, Romina a decedat la puțin timp după ce a fost transportată la spitalul din Treviso, toate eforturile medicilor de a-i salva viața fiind inutile.

Tânăra femeie era co-fondatoarea și coordonatoarea centrului pentru persoane cu dizabilități Cuore 21 din Riccion.

Știrea inițială publicată de Rimini Today.

Bilanțul victimelor se ridică astfel la 7 persoane decedate, dintre care 5 erau persoane cu dizabilități.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Tragedie de nedescris în Italia, la San Donà di Piave, provincia Veneția, în această după amiază de vineri, 7 octombrie, unde un microbuz a intrat într-un TIR pe autostrada A4. În urma accidentului șase oameni de la bordul microbuzului și-au pierdut viața, unica supraviețuitoare fiind o româncă în vârstă de 36 de ani, care a fost transportată la spital în stare deosebit de gravă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La volanul microbuzului se afla Riccione Massimo Pironi, în vârstă de 63 de ani, fost primar al orașului Riccione între anii 2009 și 2014. Microbuzul era al Cooperativei Cuore21 Onlus și transporta un grup de copii cu dizabilități la un eveniment din Friuli. Cu ei, și conaționala noastră, pe post de educator-însoțitor, menționează Rimini Today.

Riccione Massimo Pironi. Foto: Rimini Today.

Pompierii au fost nevoiți să scoată trupurile neînsuflețite a șase persoane dintre fiarele contorsionate ale microbuzului. Românca a fost găsită printre valize, în viață și conform presei italiene a fost transportată în stare gravă la spitalul din Mestre.

Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16:00, pe tronsonul cu trei benzi al autostrăzii A4, la San Donà di Piave, între intrarea și ieșirea spre Trieste.

Șoferul microbuzului mergea cu viteză mare și nu a putut evita TIR-ul oprit la coadă.