O româncă din Italia va sta 6 luni în închisoare după ce a primit peste 22.000 de euro de la un italian

Magdalena Tafta, o tânără de naționalitate română în vârstă de 26 de ani și care este acuzată de înșelătorie sentimentală, a negociat miercuri, 8 iunie 2022, o pedeapsă de numai șase luni de închisoare în procesul ce se desfășoară la Tribunalul din Roma.

Odată cu alegerea procedurii speciale, relatează ziarul Il Messaggero, a fost exclusă în mod automat constituirea ca parte civilă față de persoana vătămată. Procurorul Vincenzo Barba a contestat demersul apărării, susținând în continuare acuzația de înșelătorie.

Românca l-a „bombardat” pe un italian în vârstă de 50 de ani cu mesaje de dragoste, în care i-a promis că vrea să construiască împreună un proiect de viață menit să dureze, în ciuda diferenței de vârstă. Dar imediat ce victima s-a îndrăgostit lulea de tânără, ea a profitat și a obținut de la el o sumă în valoare de peste 22.000 de euro.

Evenimentele s-au petrecut în cursul anului 2019. Potrivit rechizitoriului, Tafta a început să-i trimită bărbatului „mesaje repetate cu conținut sentimental”. Majoritatea discuțiilor dintre cei doi amorezi au avut loc pe Whatsapp.

Pe chat, cei doi făceau schimb de inimioare și declarații de dragoste, „menite să anticipeze sentimentele resimțite”, se arată în rechizitoriu. Iar românca l-ar fi făcut pe cel înșelat să creadă că ar putea deveni tovarășul vieții sale pentru totdeauna.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru procuror, victima s-ar fi îndrăgostit de inculpată nu doar pentru aspectul său foarte plăcut și pentru vârsta fragedă, ci mai ales pentru că era atentă în mod frecvent și avea un romantism aproape excesiv. Iar toate acestea aveau un scop final, acela de a face bărbatul să își piardă mințile la un moment dat, ajungând aproape în punctul în care ar fi fost dispus să facă orice pentru a o face fericită.

În consecință, tânăra ar fi început să-i ceară bani, de fiecare dată invocând un alt pretext. „Am nevoie de ei pentru a rezolva situațiile. Trebuie să plătesc datoriile celor care m-au adus în Italia pentru a mă forța să mă prostituez”, explica românca, iar italianul nu o putea refuza.

Acestea sunt câteva dintre numeroasele minciuni pe care le-ar fi spus bărbatului, pentru a-l convinge să-i dea diferite sume de bani. Inițial, sumele ar fi fost mai mici. Conform datelor relatate în rechizitoriu, pe 12 octombrie 2019, victima i-ar fi dat tinerei 2.000 de euro.

Peste numai șase zile, ea a primit prin Postepay încă 900 de euro. Pe 31 octombrie, în același an, ea ar fi obținut cea mai mare sumă: 20.000 de euro, în numerar.

Pentru procurorul care a condus ancheta, acestea sunt dovezi foarte clare că femeia a acționat cu „artificii și înșelăciuni”, iar pentru a primi acele sume de bani, ar fi „indus în eroare persoana vătămată, astfel încât să obțină un profit necinstit”.

Se pare că acesta nu este primul caz în care o femeie foarte tânără și frumoasă profită de sentimentele unui bărbat mult mai în vârstă decât ea și cu o disponibilitate financiară generoasă.

O experiență similară s-ar fi întâmplat și cu prințul Giacomo Bonanno de Linguaglossa, în vârstă de 51 de ani, înșelat cu bunuri valorând 80.000 de euro de către partenera sa cu origini belaruse, Tanya Yashenko, în vârstă de 35 de ani.

De asemenea, în decembrie 2021, s-a întâmplat ca o femeie din Frosinone, de 50 de ani, să cadă într-o altă înșelătorie de acest gen. Se îndrăgostise de un migrant, inginer din domeniul petrolului, pe care îl cunoscuse prin intermediul rețelelor de socializare.

În realitate, în spatele acestuia se afla o bandă, compusă din solicitanți de azil specializați în escrocherii sentimentale. În doar câteva zile, aproape că a fost convinsă să-i împrumute acestui „Făt-Frumos” aproximativ 12.000 de euro. Noroc cu o prietenă care i-a deschis ochii și a convins-o să denunțe incidentul.