Româncă din Italia vândută de „iubit” pentru 10.000 de euro unei rețele de prostituție

O tânără de naționalitate română cu inițialele A.L., în vârstă de 20 de ani, rezidentă în Tuscania (Viterbo), a fost vândută de „iubitul” ei contra sumei de 10.000 de euro unei bande care se ocupa cu prostituția în estul Romei. Recent, la Tribunalul din Roma a avut loc audierea celor șase inculpați, o femeie și cinci bărbați, în urma unei anchete efectuate de carabinierii din Viterbo, informează Il Messaggero.

Răpită de „iubitul” ei în 2019, din sânul familiei sale stabilită în Tuscania, A.L. a călătorit cu acesta o perioadă între Anglia și România, apoi a ajuns la Roma, unde bărbatul trebuia să achite o datorie, pentru care a vândut-o practic pe fată unui grup infracțional ce se ocupa cu prostituția și traficul de droguri.

Mai bine de un an, tânăra A.L. a fost obligată să se prostitueze și să vândă cocaină. Carabinierii au găsit-o la Roma, în timp ce era nevoită să-și vândă trupul pe trotuarele din Via dei Prati Fiscali, iar când a început lockdownul pandemiei a intrat într-o casă de toleranță, dirijată mereu de același grup infracțional care o forța fără scrupule să se prostitueze zi și noapte, fără oprire și fără milă.

Nici măcar dragostea unui client care a încercat să o salveze nu i-a putut schimba destinul, deoarece tânăra nu putea fi eliberată decât dacă bărbatul ar fi plătit grupului infracțional o răscumpărare de 8.000 de euro.

În cele din urmă, tânăra a reușit să scape și să se întoarcă în Tuscania, unde carabinierii i-au garantat sprijin și protecție. La finalul cercetărilor, carabinierii din Viterbo au executat un ordin de arestare preventivă în pedeapsă cu închisoarea, emis de judecătorul de investigații preliminare al Tribunalului din Roma împotriva suspecților.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceștia erau suspectați, din diverse motive, pentru infracțiuni grave de sclavie sexuală, tentativă agravată de extorcare, facilitare și exploatare a prostituției și trafic de substanțe stupefiante. Cifra de afaceri a infractorilor era considerabilă: pentru prostituție strângeau aproximativ 600 de euro pe zi, în timp ce pentru traficul de droguri adăugau încă 1.500 de euro zilnic.

Pentru a scoate la lumină povestea fetei, carabinierii unității de anchetă din Viterbo au urmat instinctul unei mame disperate. În vara anului 2019, mama tinerei A.L. s-a prezentat la sediul de poliție din Tuscania și a denunțat dispariția fiicei sale, despre care nu mai avea nicio veste de mai mult timp.

Prin urmare, DDA (Direcția Generală Antimafia) din Roma a delegat investigațiile unității de anchetă din Viterbo care, prin activități complexe, a constatat că tânăra a cărei dispariție fusese denunțată, fusese vândută literalmente de iubitul ei unei alte românce care, în Roma, gestiona prostituția altor câteva femei.

Deocamdată, procesul este într-o fază incipientă. La ultima audiere, tânărul care a încercat să elibereze victima, și care are o ușoară deficiență cognitivă, a fost audiat. De la el s-a aflat că A.L. a reușit de două ori să scape din casa groazei, dar mereu a fost găsită și sechestrată. Apoi drogată, bătută și forțată să se prostitueze din nou.

Datorită activităților lor meticuloase, carabinierii au adus la lumină semnificația termenului folosit de infractori: „il posto”, adică o mică porțiune de trotuar pe care fetele obișnuiau să se prostitueze. „Il posto” era locul deținut de exploatatoarea prostituatelor, inculpată în proces și asistată de avocatul Andrea Palmiero. În plus față de aceasta, au fost acuzați și cei patru acoliți ai săi, care o ajutau să controleze prostituatele și bunul mers al „afacerii”. Toți sunt implicați și în traficul de droguri.

La următoarea audiere, programată pentru data de 9 martie, va fi audiată mama victimei, de la care a început ancheta.

Distribuie acest articol