Româncă din Italia, victimă a escrocilor. Imaginile ei au fost publicate pe un site matrimonial

Nicoleta, o româncă în vârstă de 46 de ani, a fost recent șocată să descopere că imaginea ei a fost folosită de niște escroci pentru a crea conturi false pe un site matrimonial. Locuind în Italia de 18 ani, ea și-a exprimat disperarea față de această situație în care s-a aflat fără voia sa.

Femeia a povestit întâmplarea la emisiunea Acces Direct.

Pe un site destinat adulților, fotografiile ei au fost folosite pentru a crea conturi false. A devenit și mai tulburată când a realizat că nu era singura victimă a escrocilor, alte femei fiind și ele expuse pe acest site. Deși a reușit să închidă unul dintre conturi, ea nu a putut bloca pagina de Facebook a escrocilor.

În încercarea de a rezolva situația, ea a mers la carabinieri – poliția militară italiană – pentru a face o reclamație. Cu toate acestea, a întâmpinat dificultăți în a bloca pagina și a admis că nu știe ce alte măsuri să mai ia.

„Eu am 46 de ani. Locuiesc de 18 ani în Italia. Am făcut reclamație la carabinieri împreună cu fiul meu. Am cerut la Facebook să le blocheze pagina”, a declarat Nicoleta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șocul a fost amplificat de faptul că aceste conturi nu au fost doar un atac asupra vieții ei private, ci au fost folosite și pentru a posta mesaje ofensatoare și jignitoare. Acestea au fost adesea însoțite de imagini ale altor femei, care au fost de asemenea expuse pe site-uri indecente.

Nicoleta a încercat să înțeleagă de ce i s-a întâmplat acest lucru, dar nu a putut identifica nicio sursă sau motivație. Ea a recunoscut că nu are probleme cu nimeni și este confuză cu privire la cine ar putea fi în spatele acestor conturi.

Această poveste este un avertisment îngrijorător despre pericolele pe care le poate aduce internetul, inclusiv furtul de identitate și hărțuirea online. Subliniază necesitatea unei securități online mai bune pentru a proteja utilizatorii și a preveni acest tip de incidente.