Româncă stabilită în Sardegna trimite o scrisoare președintelui Italiei prin care cere ajutor pentru sora sa de la București

Dorina trăiește de mulți ani în localitatea Sant’Antonio di Gallura, provincia Sassari (Sardegna) dar este originară din București. Povestea sa plină de suferință, care i-a impresionat pe localnici, a fost relatată recent de ziarul La Nuova Sardegna citat de Gallura Oggi.

Familia Dorinei trăiește încă la București, inclusiv sora sa, Mihaela, care este bolnavă și a rămas fără casă. Potrivit celor relatate de Dorina, sora sa este victima unei înșelătorii din partea unor persoane fără scrupule care au lăsat-o fără niciun leu și i-au luat chiar și casa.

Deși ar vrea să o ajute pe sora sa, Dorina nu are posibilități economice pentru a face asta, mai ales în această perioadă când soțul său a rămas fără loc de muncă. Banii nu le ajung nici măcar pentru a supraviețui la Sant’Antonio, spune Dorina, cu atât mai puțin pentru a duce o luptă în tribunal la București,pentru a recupera casa surorii sale.

Inițial a apelat la carabinierii din localitatea Calangianus, cărora le-a cerut ajutorul în această situație dar autoritățile italiene nu au cum să o ajute, scrie sursa citată. Ulterior, Dorina i-a trimis o scrisoare președintelui Italiei, Sergio Mattarella, cu speranța că astfel vor avea loc intervenții diplomatice la nivel internațional pentru a o ajuta pe Mihaela să-și recupereze casa din București, acordându-i asistența legală de care are nevoie.

Apelul disperat al Dorinei către președintele Italiei poate părea unul neobișnuit dar demonstrează încă o dată când de puțin se implică Statul Român în viața cetățenilor săi și cât de puțin îi tutelează, indiferent că sunt rămași în țară sau sunt plecați în străinătate. Astfel, suntem nevoiți să apelăm la autoritățile altor state pentru a primi ajutor și, culmea, de multe ori suntem mai tutelați de guvernele altor țări decât cel din țara noastră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul