Româncă din străinătate, mamă a trei copii, ucisă de soț sub ochii mezinului de numai trei anișori

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 32 de ani și mamă a trei copii, a fost înjunghiată mortal marți, 30 august, în Austria, de soțul cu care nu mai locuia împreună, un cetățean turc în vârstă de 35 de ani. Tragedia s-a petrecut sub privirile celui mai mic dintre copiii săi, în vârstă de aproximativ trei ani, la intrarea unui bloc din orașul Bludenz (landul Vorarlberg) unde femeia locuia, informează News.at.

Abominabila faptă s-a întâmplat în așa-numita „Zitronensiedlung” (o zonă din Bludenz unde conviețuiesc oameni de toate vârstele, proveniți din 12 națiuni, cu culturi și religii diferite), după o dispută telefonică între cei doi soți, potrivit declarației date miercuri, 31 august, de Philipp Stadler, șeful Biroului de Stat al Poliției Criminale din Vorarlberg, într-o conferință de presă.

„Din ceea ce se știe până acum, bărbatul s-a deplasat apoi la adresa de domiciliu a soției sale”, a continuat Stadler. Ajuns în fața locuinței acesteia, în jurul orei 20:30, turcul a sunat-o din nou și a rugat-o să iasă puțin în fața blocului, unde românca locuia împreună cu cei trei copii minori.

Împreună cu copilul cel mic, de numai trei anișori, femeia a ieșit în fața blocului. Înarmat cu un cuțit de bucătărie pe care-l adusese cu el, fostul ei soț a înjunghiat-o în stomac și în partea superioară a corpului atât de grav, încât femeia, la sosirea echipajelor sanitare, era deja decedată.

După comiterea faptei, turcul a fugit cu mașina dar, la câteva sute de metri de imobil a sunat la poliție și a recunoscut că a făcut „ceva rău”. Câteva minute mai târziu, bărbatul s-a lăsat arestat de polițiști, fără a opune rezistență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii care l-au arestat au confirmat că acesta se afla sub influența alcoolului. În timpul primului interogatoriu, turcul a recunoscut că și-a înjunghiat soția.

Cuplul avea o relație de aproape 15 ani, dar căsătoria celor doi a avut loc abia anul trecut. Cu toate acestea, căsnicia lor a fost caracterizată de numeroase conflicte, cel mai des violente. Din acest motiv, turcului i s-a interzis intrarea în locuința familiei și apropierea de soția sa de patru ori începând cu 2015 și, în plus, avea o interdicție oficială de a purta orice fel de armă.

Potrivit lui Philip Stadler, turcul și-a amenințat în mod repetat soția și a folosit violența fizică asupra acesteia. Acest lucru i-a adus bărbatului mai multe pedepse cu închisoarea, pe numele său existând mai multe dosare penale. Agresorul fusese eliberat din arest cu doar o săptămână înainte de comiterea crimei.

Autopsia dispusă de Parchetul din Vorarlberg asupra trupului victimei a fost efectuată a doua zi după tragedie. În același timp, au fost efectuate interogatorii și anchete suplimentare. În afara mezinului care ieșise cu mama sa, ceilalți doi copii, cu vârste sub zece ani, nu se aflau în locuință la momentul comiterii faptei. În prezent, toți cei trei minori se află în grija rudelor.

@rotalianul