Româncă din străinătate, șefa îngrijitorilor dintr-un cămin de bătrâni. „Îmi place să le fac viața mai ușoară”

După șapte ani de muncă susținută într-un azil de bătrâni din orașul New Milton din Anglia, Ioana Contra, o româncă ambițioasă, și-a văzut visul cu ochii. Anul trecut a devenit șefa îngrijitorilor persoanelor vârstnice din azilul Barton Lodge. Și ce este mai important, familia sa îi este aproape, precizează site-ul In Your Area.

În 2015, curajoasa Ioana călătorea peste 2.400 kilometri din țara sa natală în Marea Britanie pentru a construi o viață mai bună pentru familia ei, deși inima sa suferea după soțul ei Ovi, și mai ales după micuțul fiu pe care fusese nevoită să-l lase cu tatăl său în România.

Sârguincioasă și perseverentă, Ioana și-a dorit să lucreze în toate aspectele domeniului îngrijirii persoanelor vârstnice pentru a învăța cât mai mult, astfel încât să-și dezvolte cunoștințele și să urce pe scara ierarhică a carierei, într-o profesie pe care a iubit-o dintotdeauna.

Ioana a mărturisit: „Atracția mea de a lucra în îngrijire este că am fost întotdeauna o persoană grijulie în mod natural și îmi place să-i fac fericiți pe ceilalți. De asemenea, am o compasiune puternică pentru bătrânii cu probleme psihice și le fac viața mai fericită și împlinită.

De-a lungul anilor, la Barton Lodge, am urmat multe cursuri care m-au ajutat să dezvolt o bună cunoaștere și înțelegere a modului în care să ofer cea mai bună îngrijire și să ofer cea mai bună calitate a vieții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunt sigură că vor exista mai multe oportunități de a mă dezvolta pe mine și cunoștințele mele, deoarece tuturor de aici le place să ofere personalului lor oportunități de dezvoltare”.

În anul 2018, conaționala noastră a fost promovată în funcția de manager de echipă a îngrijitorilor la un alt loc de muncă și tot în acel an soțul ei a început munca în echipa internă. În anul următor, fiul lor a venit și el în Anglia unde s-a reunit cu părinții săi și a decis să rămână acolo. În 2021, Ioana și Ovi s-au alăturat echipei de la Barton Lodge din New Milton, loc unde Ioana a devenit șefa îngrijitorilor, iar fiul ei s-a alăturat echipei.

Ioana a precizat: „Îmi place foarte mult să lucrez cu echipa de la Barton Lodge și toți cei de aici mi-au urat bun venit mie și familiei mele. Nicio zi nu seamănă cu alta și asta este ceva care cu siguranță îmi place”.

Managerul principal al Barton Lodge, Amanda, a subliniat: „Ioana joacă un rol esențial aici. Este energică, fericită și are la suflet binele tuturor. Soțul și fiul ei au avut, de asemenea, un impact uriaș și toată lumea i-a primit cu brațele deschise și pe ei. Ca manager, simt că responsabilizarea oamenilor este o parte vitală a rolului meu, iar Ioana este o dovadă a acestui lucru.

A avea mai mulți oameni din aceeași familie care lucrează aici contribuie cu adevărat la creșterea sentimentului de familie al căminului, iar personalul care este atât de dedicat și de eficient este exact ceea ce dorim, să ne ajute pentru a oferi cea mai bună îngrijire rezidenților noștri”.

Iar acest lucru se vede la o simplă trecere în revistă a recenziilor acordate azilului Barton Lodge, o unitate de îngrijire de nota 9,9. Cât despre Ioana și familia ei, la români există o vorbă: „Omul sfințește locul”.