O româncă din străinătate, victima escrocilor specializaţi în metoda „accidentul”

Metoda de înşelăciune cunoscută sub denumirea „accidentul” s-a extins la românii din străinătate. Victimei i se solicită bani telefonic, anunţând-o că fiul, fiica sau părinții săi au avut un accident rutier şi pentru a putea fi salvați trebuie să fie plătită o anumită sumă de bani. Se inventează şi o intervenţie chirurgicală de urgenţă, pentru a le salva viaţa şi a acţiona asupra stării emoţionale a victimei.

Claudia Șerdan locuiește la Milano, în Italia, de peste 20 de ani. Joi, 28 martie, a publicat pe pagina sa Facebook un video în care povestește furioasă cum persoane care s-au dat la telefon drept oficialități din cadrul ministerului de interne, au sunat-o din România spunând că părinții săi au suferit un accident și au fost internați de urgență la spital. Ba mai mult, că mama este în pericol să își piardă viața de la o clipă la alta. Asigurarea părinților nu acoperea costurile intervențiilor chirurgicale, iar excrocii îi cereau Claudiei să trimită de urgență bani ca să poată fi operată mama sa. Pentru a fi mai credibili, la telefon, i-au dat-o chiar pe mama ei, susțineau excrocii, care gemea, abia icnind de durere. Nu era mama Claudiei, așa cum avea să constate mai târziu, dar în acele momente cu puternic impact emoțional, Claudia a dat crezare celor auzite.

Reacția româncei a fost să fugă imediat și să trimită banii necesari operației, iar cei de la telefon i-au cerut să rămână în permanentă legătură cu ei ca să-i dea coordonatele bancare unde să trimită suma respectivă. Tocmai un apel de la mama sa în timp ce era în mașină și mergea să le trimită banii a salvat-o pe Claudia Șerdan de la această înșelătorie. Mama sa a sunat-o întâmplător chiar în acele momente și era bine sănătoasă, habar nu avea despre accidentul respectiv care în realitate nu avusese loc.

Mama i-a povestit cum aproximativ cu o oră înainte și pe ea, cineva de la poliție, a sunat-o cerându-i date despre Claudia și numărul de telefon al fiicei sale, cu scuza că trebuiau să o informeze cu privire la anumite taxe pe care trebuia să le plătească.
O înșelăciune foarte bine organizată, care din fericire de această dată nu a avut succes.

În legătură cu metoda de înșelăciune „accidentul” autoritățile avertizează:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Întotdeauna trebuie verificat dacă ruda respectivă a fost implicată cu adevărat într-un eveniment rutier. Cereţi date despre unitatea medicală, despre unitatea de poliţie sau de parchet unde pretinde impostorul că s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului NU reţin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicaţi în eveniment şi nici NU solicită sume de bani! Mai înainte de bani și plată se efectuează operațiile și curele medicale necesare, nimeni nu așteaptă bani pentru a opera o persoană în regim de urgență”.

Mai jos, video publicat de Claudia Șerdan în care povestește ce i s-a întâmplat:

Gepostet von Claudia Șerdan am Donnerstag, 28. März 2019

Distribuie acest articol