Româncă dispărută în Italia: „Ultima dată am vorbit cu ea duminică, ieșise de la biserică și era în stația de autobuz”

Update: Informăm cititorii că Eugenia Bursuc a fost găsită și este bine. A fost internată la spital și nu a avut telefonul celular la ea pentru a putea fi contactată de membrii familiei.

Știrea inițială:

O româncă în vârstă de 56 de ani este dată dispărută la Torino, după ce rudele nu au mai reușit să ia legătura cu ea de duminică, 24 ianuarie. „Nu e nici acasă, nici la vreun spital, nu știu unde să o mai căutăm”, ne-a spus fiica ei care trăiește în Marea Britanie.

Eugenia Bursuc a dispărut duminică la amiază, după ce a ieșit de la biserică. „Am vorbit cu ea duminică, pe la 12:30, ora Italiei, ieșise de la biserică și era în stația de autobuz”, ne-a spus Florentina, fiica sa. De atunci telefonul Eugeniei a sunat, dar nimeni nu a mai răspuns. „Acum nu mai sună, dar până ieri a tot sunat telefonul. I-am lăsat mesaje, ar fi răspuns dacă ar fi putut, nu poate fi așa de indiferentă”, a precizat Florentina.

Eugenia Bursuc (Jenny) este de aproximativ 10 ani în Italia, unde lucrează ca îngrijitoare de bătrâni, intră la locul de muncă duminică seara și iese sâmbăta la amiază. Are o locuință închiriată unde merge să se odihnească la sfârșit de săptămână. Carabinierii au căutat-o acolo, la cererea fiicei sale, dar nu a răspuns nimeni la interfon. „Am făcut o plângere oficială, sper să intre în casă cu forța și să vedem dacă e acolo”, ne-a spus Florentina.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cel mai curios fapt în dispariția Eugeniei este că fiica sa a primit un telefon anonim, cu număr ascuns, de la o femeie care i-a spus că mamei sale i s-a făcut rău la biserică și a fost luată cu salvarea. „Atât mi-a spus, nimic altceva. Nu știa la ce spital au dus-o… Nimic! Însă polițiștii au căutat la centrul de comandă de urgență pentru ambulanțe și nu apare nimic cu numele mamei mele”. Florentina a luat legătură și cu preoții de la două biserici românești din Torino, pentru că nu știe exact la care a fost mama sa, dar i s-a răspuns că nu s-a petrecut niciun incident de acest fel duminică, la niciuna dintre biserici.

Despre locul de muncă fiica Eugeniei nu are detalii, ea speră ca autoritățile să descopere dacă mama ei a mers la serviciu în ultimele zile și dacă totul este în regulă cu ea, însă faptul că nu i-a răspuns la telefon rămâne un mare semn de întrebare. „În ultimul timp era cam tristă, fără un motiv anume”, și-a amintit fiica femeii românce.

Florentina face un apel la toți cei care au văzut-o în ultimele zile pe mama sa să o sune la numărul de telefon: 0044/757 03X XXX sau să o contacteze pe WhatsApp.

@rotalianul