Româncă dispărută în Italia, mamă a trei copii. Apelul disperat al familiei: „Ajutați-ne să o găsim!”

O româncă în vârstă de 35 de ani este dată dispărută în Italia de rudele care de opt luni de zile nu mai știu nimic de ea. Se numește Maria Ileș și locuiește la Mirabella Imbaccari (Sicilia).

Despre dispariția Mariei am discutat telefonic cu mama ei din România.

Maria Ileș este din Timișoara și a venit în Italia în anul 2005, când avea vârsta de 18 ani. În Sicilia l-a cunoscut pe primul ei soț, cu care are o fiică în vârstă acum de 14 ani. Aceasta locuiește în prezent cu bunica ei, în România.

Viața Mariei nu a fost una ușoară, primul ei soț a murit și a rămas de una singură. L-a întâlnit mai târziu pe al doilea său partener, un italian cu care are alte două fetițe. Numai că nici această relație nu a fost una de bun augur, se certau des și au decis în cele din urmă să se despartă.

Maria lucra ca sezonieră, iar în ultima perioadă primea venitul de cetățenie, se descurca greu cu fetițele, de aceea ele stăteau mai mult la tatăl lor care are o situație materială mult mai bună decât cea a româncei noastre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În luna iunie 2021, Maria a mers în România pentru a-i face buletinul fetei care locuiește la Timișoara, cu bunica maternă. Apoi s-a întors la Mirabella Imbaccari, dar de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea.

„Sunt sigură că a ajuns înapoi în Sicilia pentru că fetițele mi-au trimis poze cu lucrurile pe care le-am trimis eu în dar – ne-a povestit mama Mariei – însă cu ea nu am mai reușit să vorbesc de atunci, a dispărut fără urmă. Nici cu fetele nu a mai vorbit, cu prietenele ei nici atât, nimeni nu mai știe nimic de ea.”

Maria Ileș a dispărut practic fără urmă din luna iunie a anului trecut, fără să mai aibă vreun contact cu cele trei fete ale sale, cu mama sau cu oricine altcineva. Telefonul ei sună uneori, dar nimeni nu răspunde. „Am încercat să o sunăm, uneori telefonul e închis, alteori sună, dar nimeni nu răspunde”, ne-a spus mama tinerei femei.

Maria Ileș, 35 de ani dispărută în Italia. Cine are informații este rugat să sune la 0040/746 371 613.

Maria avea un raport tensionat cu tatăl celor două fetițe, din a doua relație, se certa des cu bărbatul italian, iar mama ei știa despre această situație pentru că Maria îi spunea des: „Dacă se va întâmpla ceva cu mine, te rog să ai grijă de fete.”

Mama Mariei a depus o plângere privind dispariția fiicei sale la Poliția Română și la carabinierii din localitatea Mirabella Imbaccari. Până în acest moment nu sunt vești despre ea.

Cine a văzut-o în ultimele luni sau știe unde s-ar putea afla este rugat să sune la numărul de telefon: 0040/746 371 613.

De asemenea, mama Mariei și fetele speră ca ea să citească aceste rânduri și să înțeleagă îngrijorarea lor: „Te rugăm, dă-ne un semn de viață!”, este apelul disperat al mamei sale.

Maria Ileș, 35 de ani dispărută în Italia. Cine are informații este rugat să sune la 0040/746 371 613.
Distribuie acest articol