O româncă este prima femeie șofer de camion la o firmă de transporturi din Italia

O româncă este prima femeie șofer angajată de firma Gruppo SMET din Italia, lider european în logistică și transporturi. Dorica Corea are 47 de ani și a fost angajată luni, 17 decembrie, pentru centrul din Pisa, după ce a susținut o probă practică la Torino, scrie Salerno Today.

„Vrem să fim un exemplu pentru întregul sector al transporturilor, inclusiv în ceea ce privește egalitatea de șanse și astăzi femeile trebuie să aibă acces liber la o profesie care a fost întotdeauna considerată apanajul exclusiv al bărbaților.”, a declarat Domenico De Rosa, director în cadrul SMET Group.

„Pentru o femeie meseria de șofer nu este ușoară, mai ales la începutul carierei” – a spus Dorica – „nu numai pentru orarul care nu este deloc în concordanță cu nevoile familiei, dar și pentru că ai foarte multe lucruri de învățat: trebuie să cunoști la perfecție semnele de circulație, să știi cum să-ți planifici călătoria, cum să faci mici reparații auto, cum să coordonezi operațiile de încărcare și descărcare ale camionului și să evaluezi orice deteriorare a bunurilor.”

Dorica Corea, prima femeie șofer la SMET – Italia. Foto: Salerno Today

Născută în România cu 47 de ani în urmă, Dorica Corea are un fiu și este bunica a doi copii. A obținut categoriile C și E în anul 2007 la Școala Europeană din Empoli și după un deceniu de experiență de condus a ales să se alăture angajaților de la SMET, companie pionieră în Italia nu numai al transportului durabil, ci și al egalității de șanse.

Șoferița româncă, înainte de a se dedica acestei profesii, a lucrat timp de mai mulți ani în diferite magazine de piese auto și la diverși distributori de benzină.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu m-am descurajat niciodată” – spune Dorica Corea – „deoarece cred că femeile au posibilitatea și capacitatea de a se perfecționa și în acest sector. Probabil am fost și destul de norocoasă, am avut întotdeauna precum colegi bărbați mereu disponibili, care m-au ajutat și sprijinit. Sfaturile lor mi-au fost foarte utile.”