Româncă exclusă de pe liste la alegerile administrative din Italia, nu a prezentat la timp documentele necesare înscrierii

O româncă din Italia, Paula Geluca Tătărușanu, a fost exclusă de pe listele de candidați la alegerile administrative din Pontedera, provincia Pisa. Românca nu a prezentat la termenul de timp preconizat, certificatul AEP din țara de origine.

Autoritatea Electorala Permanentă (AEP) din România eliberează, pe baza unei solicitări scrise, adeverinţe cetăţenilor români interesaţi să-şi depună candidatura la alegerile pentru desemnarea autorităţilor administraţiei publice locale din alte state membre ale Uniunii Europene. Acestea se eliberează în urma realizării de către AEP a verificării drepturilor electorale ale solicitanţilor.

Paula Geluca Tătărușanu nu a obținut la timp acest tip de document, iar candidatura ei în Italia a fost respinsă.

Conaționala noastră, care este binecunoscută la Pontedera și pentru participarea la diferite evenimente, a primit o prelungire a termenului care a expirat astăzi, 1 mai. Există posibilitatea de a recurge la TAR (Tribunalul Administrativ Regional) scrie quinewsvaldera.it.

@rotalianul