Româncă expulzată din Italia. Nu avea locuință, loc de muncă și trăia din cerșit

Autoritățile italiene au emis zilele trecute un ordin de expulzare pe numele unei românce pe motiv că nu avea locuință și un loc de muncă. Femeia se pare că trăia numai din cerșit pe străzile din Bologna.

Conform site-ului oficial al Uniunii Europene, cetățenii din statele membre pot locui în alt stat membru dacă îndeplinesc condițiile de ședere. În caz contrar, autoritățile locale pot solicita cetățeanului străin să părăsească țara.

„În cazuri excepționale, puteți fi expulzat din motive de ordine sau de securitate publică, dar numai dacă autoritățile pot dovedi că reprezentați o amenințare reală și suficient de serioasă la adresa intereselor fundamentale ale societății. Cererea de părăsire a teritoriului sau decizia de expulzare trebuie să vi se comunice în scris. Ea trebuie să includă toate motivele invocate și informații privind căile de atac pe care le aveți la dispoziție și data până la care se poate contesta decizia în cauză”, se arată în informațiile publicate pe europa.eu.

Citește și: Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească românii pentru a sta mai mult de 3 luni pe teritoriul Italiei

În cursul unor acțiuni de patrulare prin oraș, agenții de Poliție de la Departamentul pentru Prevenirea Infracțiunilor din Bologna au efectuat un control în urmă cu câteva zile asupra unei femei care cerșea pe stradă. Deoarece aceasta nu deținea documente de identitate, mai scrie ziarul italian, polițiștii au decis să o ducă la secție pentru o identificare completă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A fost verificată o femeie fără documente de identitate și care se ocupa cu cerșitul. Condusă la secție, aceasta a fost supusă foto-semnalizării și a reieșit că era o tânără de 39 de ani, de naționalitate română, prezentă pe teritoriul italian din 2019, fără domiciliu fix, șomeră și care trăia din cerșit. Pentru aceasta a fost emis așadar, conform art. 21, alin.1 și 2 din Decretul legislativ nr. 30/2007, un decret de expulzare semnat de prefectul din Ferrara cu obligația de a părăsi Italia în termen de 30 de zile, deoarece a depășit termenul permis de 90 de zile”, se arată într-un comunicat al Poliției de Stat.

Te-ar mai putea interesa: Români în Italia: condiții de îndeplinit pentru înscrierea la Sistemul Sanitar Național