O româncă a fugit din Italia cu toți banii concubinului său. Femeia a fost condamnată la un an de închisoare

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnată recent de tribunalul din Verbania (Piemont) la un an de închisoare și o amendă de 500 euro, deoarece în anul 2017 a fugit în țara sa natală cu suma de 16.000 de euro, furați de la concubinul său, un italian în vârstă de 44 de ani.

Bărbatul a fost surprins neplăcut când s-a întors acasă de la locul său de muncă din Elveția, deoarece concubina sa nu mai era la domiciliu. Aceasta își strânsese lucrurile și plecase înapoi, în România, așa cum îi lăsase scris pe un bilet în care îl informa despre sfârșitul relației lor.

În plus, femeia nu plecase cu mâna goală, ea se dusese la bancă și golise contul curent în care era autorizată să opereze cu semnătură separată. De acolo, românca a retras 3.000 de euro.

De asemenea, din locuința bărbatului au dispărut alți 13.000 de euro, economiile pe care lucrătorul transfrontalier – rezident în Val Vigezzo – le păstra în numerar acasă.

Bărbatul nu s-a resemnat deloc că a pierdut banii, așa că a luat primul avion și a plecat în România, după fosta concubină, relatează 24newsonline.it. El a întâlnit-o și s-a confruntat nu numai cu ea, ci și cu familia ei. Femeia, împreună cu rudele sale, l-a dat pe ușă afară, într-un mod nu tocmai plăcut.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Întors în Italia, bărbatul a depus o plângere la poliție. Fosta sa concubină, care nu s-a mai întors de atunci în Italia, a fost judecată de Tribunalul din Verbania pentru furt calificat, cu circumstanțe agravante referitoare conviețuirii.

Judecătoarea Antonietta Sacco a condamnat-o la un an de închisoare și o amendă de 500 de euro, cu beneficiul eliberării condiționate. Menționăm faptul că procurorul Anna Maria Rossi ceruse dublul pedepsei, adică doi ani, deoarece considerase fapta comisă de conaționala noastră ca fiind una foarte gravă.