Româncă găsită la intrare în țară cu 55.000 de euro nedeclarați. Vameșii i-au reținut banii

O româncă în vârstă de 25 de ani, care se întorcea din străinătate, a încercat să intre în țară cu 55.000 de euro și 2.500 de franci elvețieni, în cursul zilei de vineri, 9 decembrie 2022.

Banii nedeclarați găsiți în posesia româncei. Foto: www.politiadefrontiera.ro

Banii nedeclarați erau peste limita numerarului admis de lege, iar polițiștii de frontieră au reținut banii pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care tânăra va trebui să facă dovada obținerii acestora.

Românca se afla la bordul unui autoturism BMW, la punctul de trece a frontierei Porțile de Fier II, având asupra sa suma de 55.100 de euro și 2.500 franci elvețieni, se arată într-un comunicat trimis redacției noastre de către Poliția de Frontieră Română.

Mașina cu care tânăra românca circula ca pasageră. Foto: www.politiadefrontiera.ro

Banii nedeclarați erau peste limita numerarului stabilit prin lege, respectiv 10.000 de euro. Tot ce depășește această sumă, trebuie declarat la vamă, conform legii.

Femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, iar suma de bani a fost reținută pentru o perioadă de 30 de zile, până va face dovada obținerii acesteia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Atenție! Regulamentul (CE) 1889/2005 al Parlamentului European și al Consililului din 25 octombrie 2005 privind controlul numerarului la intrarea sau ieșirea din/în Comunitate stabilește obligația pentru orice persoană fizică care intră sau iese în/din Uniunea Europeană și transportă numerar în valoare de 10.000 euro sau mai mult, de a declara această sumă la organele competente din statul membru prin care se realizează tranzitarea spațiului comunitar.

Distribuie acest articol