Româncă grav rănită în Italia în timp ce se deplasa cu bicicleta. Riscă să i se amputeze un picior

O româncă în vârstă de 43 de ani, care se deplasa cu bicicleta, riscă să i se amputeze piciorul după ce a fost lovită de un camion, la Rovigo, în regiunea Veneto. Șoferul camionului, în vârstă de 61 de ani, a leșinat după ce a văzut rănile suferite de femeie la picior.

Victima a fost internată în stare gravă la Spitalul din Rovigo, de unde a fost transferată ulterior la Spitalul din Padova.

Tragicul accident s-a petrecut ieri, 2 noiembrie, în jurul amiezii, pe Corso del Popolo, cea mai circulată stradă din Rovigo, aproape de sensul giratoriu de la intersecția cu Via Ravenna și Via San Bellino.

Condus de un șofer bulgar neatent, vehiculul a lovit bicicleta pe care se deplasa conaționala noastră, care locuiește de mai mulți ani la Rovigo. În urma impactului, bicicleta a fost strivită între două roți ale camionului, iar femeia a fost aruncată violent la pământ, cu piciorul prins în bicicletă.

Au fost momente de mare spaimă atât pentru românca accidentată, cât și pentru șoferul care a oprit camionul și a coborât imediat ce și-a dat seama de cele întâmplate. Șoferul a fost cel care a telefonat după ajutor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii locali s-au ocupat de reconstituirea accidentului, în timp ce pompierii din Rovigo au intervenit rapid, ei fiind cei care au reușit să ridice vehiculul greu cu ajutorul unei perne hidraulice speciale, pentru a permite salvarea femeii rănite.

Pe lângă pompieri, lucrătorii sanitari și agenții poliției locale, a fost prezentă și Poliția de Stat cu echipa „Volanti”, specializată în sprijinul operațiunilor de control al traficului. Medicii de la Suem118 au sosit prompt, cu două ambulanțe și cadre medicale.

Victima a fost stabilizată și apoi transportată de urgență la spitalul din Rovigo, dar viața sa nu este în pericol. Femeia a suferit răni foarte grave la picior, suficiente pentru a-i determina pe medici să o transporte urgent cu elicopterul la spitalul din Padova.

Șoferul bulgar s-a simțit rău, până la leșin, după ce a văzut-o pe femeie căzută la pământ, cu răni vizibile la picioare. Readus în stare conștientă de cadrele medicale, a fost transportat și el la camera de urgențe a spitalului din Rovigo, pentru verificările necesare. Bărbatul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.