O româncă gravidă care se întorcea din Italia a pierdut copilul după ce a stat în frig prin corturile din vama Nădlac

O femeie însărcinată în 26 de săptămâni care se întorcea din Italia și-a pierdut copilul după ce a stat ore întregi în corturile de la vama Nădlac. Viitoarea mămică a așteptat ore în şir până când autorităţile i-au găsit loc la un hotel din Timişoara pentru carantină, scrie Mediafax. Odată ajunsă la spital a fost confirmată cu coronavirus.

Tânăra în vârstă de 26 de ani, a plecat din Italia pe data de 7 aprilie. A doua zi, pe 8 aprilie, a ajuns la punctul de frontieră Nădlac, unde a trebuit să aștepte în corturile provizorii organizate de autorități. De acolo, românii abia sosiți în țară sunt repartizați și duși cu microbuzele la centrele de carantină. Așteptarea poate dura uneori ore întregi, avem informații că au fost cazuri când oamenii au așteptat câte 20 de ore.

Femeia română povestește conform sursei citate:

„De dimineaţă până la ora 14 după masă. Aproape era seară. Am văzut un cort mai liber, atunci când mi-am luat o bancă şi am scos-o afară la ora 7-8 dimineaţa ca să stau la soare”, spune femeia, care apoi a fost preluată de pompieri şi transferată la o locaţie pentru carantinaţi. Aici, viitoarea mămică a aflat că urmează să stea câte 6 persoane într-o singură cameră.

„Eram obosită, nu mai puteam să mai stau cu încă trei bărbaţi. Deşi până la urmă am acceptat. M-am dus în spatele aeroportului şi au vrut să ne bage într-o casă la care s-a curăţat atunci pe moment. Domnul poliţai îmi spunea că dacă nu accept va trebui să mă bage în casă cu forţa”, povesteşte femeia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Spre miezul nopţii tânăra viitoare mămică a fost transferată la un hotel din Timişoara. În noaptea respectivă şi-a dat seama că nu mai simte mişcările copilului în burtă.

„Ştiu foarte sigur că şi în vamă mişca cât de cât când am ajuns. Am depistat la hotel că nu mai mişcă. Şi mi s-a părut burta aşa, un pic ovală şi m-am panicat şi a doua zi miercuri am sunat la ambulanţă”, spune femeia.

Tânăra a renunţat să meargă la spital de frică să nu se infecteze cu coronavirus. Personalul de pe salvare i-a recomandat să urmărească până în seară dacă simte mişcări ale copilului în burtă.

„M-au luat contracţiile foarte tare joi şi am fost dusă la spitalul Odobescu fără izoletă. Am ajuns la ora 12 şi mi s-a spus că inima copilului nu mai bate şi că trebuie să fac avort imediat”, povestește femeia.

La Maternitatea Odobescu din Timişoara, acolo unde acum o săptămână au fost depistaţi fals pozitiv cu coronavirus 8 nou-născuţi, tânăra a făcut testul pentru COVID-19. În jumătate de oră a avut rezultatul: „Am cerut autopsia copilului şi în jumătate de oră mi s-a spus că sunt pozitiv la Covid şi în aceste cazuri nu se poate face autopsia copilului”.

Femeia a primit câteva foi A4 pe care urma să facă o declaraţie prin care refuză autopsia copilului decedat. Tânăra a refuzat şi a fost transferată la maternitatea Bega din Timişoara pentru tratament specific coronavirusului. În prezent tânăra se simte bine, fără febră ale simptome specifice bolii COVID-19.