O româncă gravidă a murit în Italia, la spital. Acasă o așteptau alți patru copii. Organele femeii au fost donate

O mamă româncă în vârstă de 29 de ani, însărcinată, a murit la Agrigento (Sicilia) după ce a fost dusă la spital cu o gravă hemoragie. A fost supusă la o intervenție chirurgicală, dar a murit la scurt timp. Organele tinerei femei au fost donate. Procuratura din Agrigento a deschis o anchetă pentru a verifica dacă medicii au vreo responsabilitate cu privire la decesul femeii românce și dacă viața acesteia ar fi putut fi salvată, informează Agrigento Notizie.

Conform unei prime reconstituiri sumare a faptelor, femeia, gravidă în primele săptămâni de sarcină, ar fi sosit în cursul nopții de joi, 21 mai, la spitalul din Licata cu o hemoragie. Medicii au hotărât că era necesară o intervenție chirurgicală abdominală, dar condițiile tinerei mame s-au agravat din cauza unui edemul cerebral. După câteva ore s-a decis transferul la spitalul din Agrigento, dar femeia a murit la scurt timp după ce a fost internată la terapie intensivă. După ce a fost constatat decesul, cu acordul soțului, organele conaționalei noastre au fost donate.

Autoritățile italiene vor să verifice dacă au existat neglijențe din partea medicilor

Parchetul a demarat o anchetă cu acuzația de omor din culpă, deocamdată împotriva unor persoane necunoscute, până ce responsabilitățile vor fi individuate și atribuite. Luni, 25 mai, a fost efectuată autopsia trupului neînsuflețit.

O echipă formată din trei specialiști va trebui să facă lumină asupra decesului conaționalei noastre, cu domiciliul în Palma di Montechiaro, mamă a patru copii, care a murit la spitalul din San Giovanni di Dio după ce a fost transferată de la San Giacomo d’Altopasso din Licata. Cauzele decesului vor fi verificate de către medicul legist Giuseppe Ragazzi, ginecologul Vincenzo Rapisarda și anestezistul Fortunato Stimoli. Ancheta este condusă de procurorul Sara Varazi. Soțul tinerei femei a numit avocații Samantha Borsellino și Salvatore Lauricella.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procurorul a solicitat comisiei de specialiști să verifice pe baza fișei medicale care a fost cauza exactă a decesului și dacă femeia suferea de boli preexistente. De asemenea se anchetează pentru a se stabili dacă decesul ar putea fi atribuit activității personalului sanitar care a avut grijă de ea, în urma unor acte de imprudență, neglijență sau imperiozitate. Procurorul mai dorește să afle „dacă un diagnostic rapid și corect i-ar fi putut salva viața”.

Întrebări complexe la care se va răspunde în cursul săptămânilor următoare. Între timp, se pare că din primele elemente care au apărut în urma autopsiei, mama româncă ar fi avut o sarcină ectopică (extrauterină) nediagnosticată care a generat complicații grave.