O româncă a încercat să plece la muncă în Italia cu buletinul altei persoane. Oprită de Poliția de Frontieră

O româncă a fost oprită de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, după ce s-a constatat că a prezentat la control o carte de identitate care nu îi aparținea. Femeia călătorea la bordul unei mașini înmatriculată în Italia și a declarat că se deplasa la locul de muncă, informează PFR într-un comunicat.

S-a întâmplat sâmbătă, 15 octombrie 2022. Românca ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară. Ea călătorea ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Italia și s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din România.

Polițiștii de frontieră au constatat, însă, că între persoana prezentă la control şi fotografia din document existau diferențe de fizionomie. În urma verificărilor s-a stabilit că documentul de identitate aparținea altei persoane, iar femeia a declarat că a recurs la această metodă întrucât dorea să se deplaseze la locul de muncă din străinătate, iar cartea sa de identitate nu era valabilă.

În consecință, polițiștii au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

„Va urma ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, a declarat inspector de poliţie Andrei Alexandru Dincă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI