Româncă înjunghiată de soț în Italia după o ceartă violentă. Bărbatul a fost condamnat la peste 8 ani de închisoare

Corneliu Anton, un român în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat vineri, 24 decembrie, la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru că a încercat să o ucidă anul trecut pe soția sa, Mihaela Lucan, în vârstă de 46 de ani, în casa în care locuiau pe via 24 Maggio 2 din Lombardore (Piemont).

Dramaticul eveniment s-a petrecut în urmă cu un an, informează publicația La Stampa, când Corneliu și-a înjunghiat soția în urma unor certuri violente. Alertați de vecini, la locuința cuplului de români, din centrul orașului Lombardore, au intervenit carabinierii din Venaria și cei din Leini.

Era ora 3 dimineața când militarii și personalul medical de pe ambulanță au ajuns la fața locului, unde au găsit-o pe Mihaela căzută pe podea, într-o baltă de sânge, deoarece soțul ei o înjunghiase în abdomen cu un cuțit de bucătărie.

Sentința de primă instanță a fost pronunțată de către judecătorul Marianna Tiseo de la Tribunalul din Ivrea, la finalul unui proces desfășurat sub formă de rit abreviat (în care procedurile de judecată sunt accelerate) și încheiat la exact 12 luni de la eveniment, pe 24 decembrie 2021. Cearta dintre cei doi izbucnise deoarece femeia se plângea de starea constantă de beție a bărbatului.

Mihaela, în vârstă de 45 de ani la momentul faptei, a ajuns la spitalul din Cirie în stare foarte gravă și a fost supusă unei intervenții chirurgicale delicate. Conaționala noastră a scăpat astfel cu viață numai datorită priceperii medicilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Corneliu, în schimb, a fost arestat la câteva ore de la comiterea faptei, de către carabinierii din Leini, și va suporta consecințele violențelor extreme la care și-a supus soția.

Distribuie acest articol